Hlavní obsah

Lev za hlavní roli může připadnout Balzerové, Vlasákové i Mauréry

Novinky, Lucie Sieglová

První březnovou sobotu proběhne vyhlášení filmových cen Český lev. Šanci získat jej za ztvárnění hlavních rolí mají Michalina Olszańska (Já, Olga Hepnarová), Lenka Vlasáková (Nikdy nejsme sami), Vanda Hybnerová (Rodinný film), Eliška Balzerová (Teorie tygra) a Zuzana Mauréry (Učitelka).

24. Český lev - nominace v kategorii nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roliVideo: ČFTA

 
Článek

Za své výkony dvě z nominovaných hereček ceny již získaly. Zuzana Mauréry za roli učitelky, která své žáky a potažmo jejich rodiče využívá k nejrůznějším ‚laskavostem‘, od jejichž (ne)splnění se pak odvíjí hodnocení dětí, obdržela cenu pro nejlepší herečku na loňském karlovarském filmovém festivalu.

Polská herečka Michalina Olszańska za ztvárnění vražedkyně Olgy Hepnarové získala cenu od filmových kritiků. Ti se v nominacích shodli s ČFTA na Olszanské, Zuzaně Mauréry a Vandě Hybnerové.

Lenka Vlasáková má letos šanci ke Lvu za Leu z roku 1997 po rovných dvaceti letech přidat dalšího za roli z manželství i života zoufalé prodavačky ve filmu Petra Václava Nikdy nejsme sami.

Vandu Hybnerovou Akademie navrhla za snímek režiséra Olma Omerzua Rodinný film, v němž ztvárnila mámu dvou dospívajících dětí (sekundoval jí Karel Roden), jež se s manželem vydá na plavbu do exotiky a postupně je postavena před řešení problémů od synovy školní (ne)docházky přes bouři na moři a převrácení lodi po nemoc v rodině a odhalení dávného tajemství.

K sošce za vedlejší roli ve filmu Ženy v pokušení může Elišce Balzerové letos přibýt další, tentokrát za roli hlavní, díky výkonu ve filmu Radka Bajgara Teorie tygra. Hrála v něm manželku řídící svému muži život tak urputně, až se to nedalo vydržet. Divák ji zároveň nemůže nesnášet - bylo to totiž z lásky...

Reklama

Výběr článků

Načítám