Hlavní obsah

Přijíždí festival Electronic Beats s Prodigy

Právo, Kateřina Farná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro milovníky elektronické hudby a beatů se v sobotu chystá poprvé mezinárodní festival elektronické hudby Electronic Beats. Ve Veletržním paláci v Praze vystoupí řada DJ's a kapel s headlinerem Prodigy z Velké Británie. Akce začíná v 19:30 a pokračuje až do ranních hodin.

Článek

Na pódiu se vystřídají internacionální N.O.H.A., britská klubová dvojice Slam a maďarští Yonderboi. Živá vystoupení propojí dýdžejské sety technokouzelníka a producenta DJ Carla Craiga a jeho českých protějšků Josefa Sedloně a dýdžejky Ladidy.

Kultovní Prodigy, ikona raveové britské vlny, zahrají v Česku počtvrté. Jejich nabroušený zvuk se zabodne do prostoru po půlnoci. Zrodili se v roce 1990 v londýnském klubu Labyrinth, kde se setkali frontman Liam Howlett, Keith "Keeti" Palmer a Keith Flint (do roku 2000 s nimi hrál Leeroy Thornhill). Jako průkopníci drum 'n' bassu a junglu na taneční scéně propojovali styly a bořili hranice mezi breakem, technem, alternativním rockem i punkem.

Debutové album Experience vydali v roce 1992, poslední desku Always Outnumbered Never Outgunned loni. Do celosvětového povědomí se zapsali hity jako Breathe, Voodoo People a kontroverzním Smack My Bitch Up. Celosvětový fenomén z nich udělalo až album The Fat of the Land (1997), kterého se prodaly milióny.

Celovečerní hudební lahůdka, která přijíždí z Vídně a Bratislavy, se pokouší přirozeným způsobem propojit živou hudbu s kvalitními dýdžejskými sety v uvolněné party atmosféře. V zahraničí si festival vybudoval dobrou pověst a za poslední roky je jednou z nejnavštěvovanějších akcí zaměřených na elektronickou hudbu. Festival je vyprodán, ale organizátoři se rozhodli uvolnit na místě dvě stě lístků. Více informací na www.electronicbeats.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám