Hlavní obsah

Maraca se vznáší nad světadíly i nad českými poměry

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Maraca vydává album The body is too slow for me a opět je to nadprůměrný počin. Vznáší se nad všemi světadíly i žánry a hlavně nad tzv. českými poměry.

Článek

Maraca je kapela, která spadá do tzv. alternativních (to většinou znamená, že jí nehrají v rádiu), ale není nijak nesrozumitelná či překombinovaná. Elegantně míchá ethno z nejrůznějších koutů světa s rockem i jazzem, a tak vedle houslí, akustické kytary, arabské loutny či didgeridoo uslyšíme i elektrickou kytaru a občas nějaký ten zvuk z počítače. Na této desce s nimi spolupracoval i známý kytarista a sitarista Amit Chatterjee.

Význam desky ale není v tom, kolik vlivů absorbovala, spíše v tom, jak je to "sešito" dohromady - mimořádně citlivě a s obrovskou zkušeností, která zaručila, že nevzniklo sice novátorské, ale neposlouchatelné dílko.

Chvíle, kdy vládne lyrický hlas zpěvačky Gabriely Vermelho vždy v pravou chvíli vystřídá ostřejší zvuk kytary a vznikají zvláštní, na naší scéně neslýchané nálady - jakoby nějaká nová Björk natáčela s Pink Floyd uprostřed arabské pouště. Ukázky najdete na www.indiesrec.cz.

Maraca: The body is too slow for me, Indies Records 2006

Reklama

Výběr článků

Načítám