Hlavní obsah

TV tip: Pán prstenů a manekýn bez mozku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z víkendové TV nabídky vřele doporučujeme crazy komedii ze světa modelingu Zoolander, ve které exceluje Ben Stiller v roli krasavce s minimální mozkovou kapacitou, a také výpravnou fantasy adaptaci románu Pán prstenů.

Článek

Zoolander

Derek Zoolander (Ben Stiller) je nejlepší manekýn v historii a předpokládá, že opět získá cenu "mužský model roku", kterou předává (jak příznačné) Lenny Kravitz. Jaké je jeho překvapení, když zvítězí jeho rival Hansel. Zhroutí se mu svět. Útěchu hledá v rodné vsi, kde jeho otec s bratry pracuje v dolech. Zženštilý model však u horníků nepochodí.

Jedna z nejlepších komedií za poslední roky nabízí vodopád ulítlých situací využívajících všechna klišé blyštivého módního světa. Dialogy postavené na stupiditě modelů a modelek, nacvičování nejlepšího "looku" (pohledu, který ohromí na obálce časopisu) a podtextové narážky na homosexualitu nenechají divákovu bránici v klidu. Některé scény parodující třeba hudební videoklipy (polévání se benzínem na pumpě), nebo příchod vymydleného modela v lesklé přilbě mezi umouněné horníky se u milovníků crazy komedií staly legendou.

(Zoolander, Nova, So 21:20)

Pán prstenů - Návrat krále

Rozhodující bitva o Středozemi se blíží. Gandalf, Legolas a Gimli spěchají s Aragornem na pomoc zemi Gondor, která odolává přesile Sauronova vojska. Hobit Frodo musí zničit Prsten moci. Dokáže to?

Velkolepou adaptaci skvělého románu J. R. R. Tolkiena natočil v roce 2003 režisér Peter Jackson. I když film nemůže zcela vystihnout genialitu a obrovskou fantazii knižní předlohy, byl přijat kladně a zařadil se do zlatého fondu fantasy.

(Pán prstenů - Návrat krále, Prima, Ne 19:55)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám