Hlavní obsah

Producenti: tančící Hitler a hajlující holubi

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlínské divadlo se po nucené pauze kvůli rekonstrukci znovu otevírá, a to ve velkém stylu - ve čtvrtek uvádí českou verzi slavného amerického komediálního muzikálu Producenti.

Článek

Muzikál Mela Brookse se stal na Broadwayi hitem. Existuje dokonce ve dvou filmových verzích (jedna z roku 1968 a druhá, s Umou Thurman a Willem Ferrelem, z roku 2005). Jde o hudební komedii vyžívající se v ulítlém a politicky nekorektním humoru. Zcela nepokrytě si dělá legraci z fašistů, blondýn nebo homosexuálů a vrší jeden bláznivý gag na druhý (tančící Hitler, hajlující holubi atd.).

Příběh je založen na myšlence účetního podvodu, který má vychytralému producentovi přinést bohatství. K tomu ale potřebuje nejhorší divadelní kus na světě, aby mohl pořádně prodělat. Scénář poskytne šílený nacista, pak musí sehnat nejhorší herce, kostýmy a kulisy a muzikál Springtime for Hitler je na světě.

Humor Producentů možná nesedne upjatějším divákům, nicméně ve svém žánru je to špička. Je třeba přijmout pravidla hry a Producenti se vám královsky odmění. Velký úspěch sklidili i v Izraeli a nyní můžete posoudit, jak se povedli v Praze (režie Antonín Procházka, hrají Tereza Duchková, Ivana Chýlková, Martin Dejdar a další).

Pro videoukázku z americké verze Producentů klikněte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám