Hlavní obsah

Ska a punk na festivalu Mighty Sounds

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Autumn Ska Punk Explosion - Mighty Sounds Revenge. Pod tímto složitým názvem se skrývá podzimní doplněk letního festivalu. Koná se v pražském Abatonu v sobotu 7. října a vystoupí tam řada špičkových evropských kapel.

Článek

Zahraje např. český Tleskač, Prague Ska Conspiracy a ska-punkoví diktátoři 2v1, dále Flaming Cocks, maďarští Bankrupt a nebo švýcarské kapely Tight Finks, Urisiter a hlavně Open Season.

Spojení švýcarské ska sice zní podobně jako jamajská Pünktlichkeit, ale skupina Open Season, jeden z největších objevů letošního Mighty Sounds, ukazuje, že v zemi horských masivů a ledovců je "skáčko" na vzestupu. Jejich vysoce kvalitní koncertní show v létě roztančila a nadchla stovky lidí, kteří o švýcarském ska a reggae sotva kdy slyšeli.

Propagační leták festivalu lákající na Open Season sliboval "Instrumentální zručnost, inteligentní melodie a schopnost zabrousit od reggae ke ska i k jazzu. To všechno sedí a ještě by bylo třeba dodat: výborný zpěv a skvělý kontakt s publikem.

Jejich aktuální singl se jmenuje Step By Step a i když nejsou podporováni žádnou obří firmou, natočili si k němu profesionálně vyhlížející videoklip. Jejich úplně největším hitem je ale starší Keep My Fire Burnin. Pro ukázky klikněte zde.   

Reklama

Výběr článků

Načítám