Hlavní obsah

Všechny hity skupiny Scissor Sisters

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První album americké pětice Scissor Sisters se stalo senzací ještě předtím, než před dvěma lety vyšlo. Hudební publicisté tehdy psali o dobově neobvyklé hudbě, média chválila odvážnou image a diváci šíleli na sladkých koncertech. Kapela světu připomněla, že muzika je především zábava.

Článek

Diskotékovým šarmem vystřiženým z 80. let navázala na takové velikány, jakými byli Bee Gees, ABBA nebo Elton John. Neuvěřitelná energie a pořádná dávka nadhledu pak byly posledními ingrediencemi pro úspěch, kterého Newyorčané dosáhli.

Nové album Ta-Dah, druhé v diskografii kapely, je důkazem jejich vysokého potenciálu. Dokazují, že nejsou jenom divochy v třpytivých oblecích a provokatéry, kteří se nestydí za svou homosexualitu a dávají k dobru historky o tom, jaké to bylo v gay klubech, když ještě nebyli kapela.

Získat souhlas k použití hlasu americké herečky a zpěvačky Judy Garlandové (1922-1969) v písni The Other Side jim pomohl jejich obdivovatel a současně idol Elton John. Za to si ve skladbě Intermission zahrál na piano. Nové album v podstatě tvoří jeden hit za druhým. Samozřejmě v duchu hudby 80. let, ovšem i s přihlédnutím k moderně je to pořád série velice příjemných písniček, které sotva urazí milovníky jiných hudebních stylů.

Zatímco na svém posledním albu hudebně podobně orientovaná Madonna juchá a nepřirozeně skotačí, Scissor Sisters jsou důstojní, lehcí a důmyslní. Jestliže o nich americký magazín The Village Voice napsal, že jsou rocková skupina, která se nebojí hrát disko, vystihl to nejpřesněji ze všech. A navíc jsou zábavní.

Scissor Sisters: Ta-Dah, Universal Music 2006

Reklama

Výběr článků

Načítám