Hlavní obsah

Nová DVD - Zkrocená hora i Účastníci zájezdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z DVD premiér tohoto týdne bychom vás chtěli upozornit na oscarové drama Zkrocená hora, na český divácký hit Účastníci zájezdu i na romantickou komedii Prime.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Zkrocená hora

Oscarové drama režiséra Anga Leeho (Tygr a drak, Rozum a cit) vypráví milostný příběh dvou mladých mužů - rančera a kovboje - kteří se poznali v létě roku 1963 a stali se přáteli na celý život.

Ennis Del Mar a Jack Twist se seznámí ve Wyomingu, kde pracují jako kovbojové na hoře Brokeback. Brzy se stávají nejlepšími přáteli. Na konci léta jejich práce končí a každý jde svou cestou. Ennis zůstává ve Wyomingu, kde se ožení s Almou Beersovou, která mu porodí dvě dcery. Rodina se protlouká životem s velkými těžkostmi.

Jack odjíždí do Texasu, kde se zamiluje do královny rodea Laureen Newsome. Vezmou se a brzy se jim narodí syn. Uběhnou čtyři roky, když Ennis dostane od Jacka zprávu, že se chystá navštívit Wyoming. Po Jackově příjezdu oba zjišťují, že uplynulá doba na síle jejich citu překračujícím přátelství nic nezměnila. V následujících letech se oba snaží ze všech sil toto pouto udržet.

Brokeback Mountain, USA 2005, 134 min., režie: Ang Lee, hrají: Jake Gyllenhaal, Heath Ledger, Michelle Williamsová, Anne Hathawayová, Randy Quaid, Linda Cardelliniová...

Nepohodlný

Thriller Nepohodlný byl natočen podle románu bývalého příslušníka britské zpravodajské služby, nyní světoznámého autora špionážních bestsellerů Johna le Carrého.

V odlehlé části severní Keni je nalezena brutálně zavražděná aktivistka Tessa Quaylová. Její manžel Justin Quayle - člen Britského vysokého komisařství v Nairobi - se rozhodne vyšetřit smrt manželky na vlastní pěst. Důkazy ukazují na zločin z vášně. Proto se Quayle pronásledovaný výčitkami a pověstmi o nevěrách své zesnulé ženy vydává po stopách její minulosti. Aby odhalil pravdu musí projít tři kontinenty a riskovat vlastní život. Díky přístupu k diplomatickým tajemstvím začne postupně odhalovat spiknutí, které je mnohem rozsáhlejší, než by si kdy dokázal představit.

The Constant Gardener, USA / Velká Británie 2005, 119 min., režie: Fernando Meirelles, hrají: Ralph Fiennes, Rachel Weiszová, Daniele Harfordová, Danny Huston, Gerard McSorley, Hubert Koundé, John Keogh...

Účastníci zájezdu

Komedie podle románu a scénáře Michala Viewegha navazuje na úspěch Románu pro ženy, který se stal divácky nejúspěšnějším filmem loňského roku.

Na dovolenou autobusem k Jadranu vyráží náhodná skupinka cestujících. Najdeme mezi nimi sympatickou Jolanu, její rodiče, jejichž partnerství léty dospělo ke stereotypu i, šarmantní stárnoucí dámy Helgu a Šarlotu. Hvězdou zájezdu je Max, zpěvák a sexy idol, který si chce od erotických dobrodružství odpočinout s kamarády - gayi. Průvodkyně Pamela, blondýna s růžovými brýlemi, se rozhodla udělat  z nich správnou partu.

Během cesty a pobytu u moře na všechny čeká řada komických, ale i absurdních situací, v nichž se lidé ukazují odhaleni, a to nejen do plavek. Přátelství, překvapivá setkání, letní milostná vzplanutí i divoké prázdninové vášně se odrážejí v příběhu plném humoru a jemné vieweghovské ironie.

Účastníci zájezdu, Česká republika 2006, 113 min., režie: Jiří Vejdělek, hrají: Anna Polívková, Eva Holubová, Bohumil Klepl, Jana Štěpánková, Květa Fialová, Jitka Kocurová, Ondrej Koval, Adrian Jastraban, Jaromír Nosek, Martin Sitta, Eva Leinweberová, Šárka Opršálková, Kristýna Leichtová, Martin Pechlát, Miroslav Krobot, Pavel Liška...

Prime

Svěží komedie zaujme hlavně kvůli skvělému hereckému obsazení, v němž se sešli Uma Thurmanová, Meryl Streepová a Bryan Greenberg.

Fotografka Rafi je velmi atraktivní sedmatřicetiletá žena. Po rozvodu řeší zklamání z mužů se zkušenou terapeutkou Lisou. Ta jí poradí, aby si našla takového muže, který jí zase vrátí chuť do života. A tak se Rafi seznámí s okouzlujícím o čtrnáct let mladším Davidem. Na pravidelných setkáních s terapeutkou Lisou září Rafi štěstím a při konverzaci zabíhá až do těch nejintimnějších detailů mileneckého vztahu, včetně pikantností. Lisa je spokojená s pozitivním vývojem své klientky. Její klid ale vezme velmi rychle za své v okamžiku, kdy zjistí, že oním ideálním mužem je její vlastní syn.

Prime, USA 2005, 105 min., režie: Ben Younger, hrají: Uma Thurmanová, Bryan Greenberg, Meryl Streepová, Jon Abrahams, Aubrey Dollarová, John Rothman, Zak Orth...

Spojenec

Americký režisér Spike Lee je zvyklý točit filmy, které nenechají diváka v klidu  - 25. hodina, Horečka džungle, Malcolm X. Na jeho chytré scénáře "slyší" vynikající herci. To je i případ thrilleru Spojenec, v němž se sešli dvojnásobní držitelé Oscarů Denzel Washington a Jodie Fosterová s nastupující filmovou hvězdou Clivem Owenem.

V přepadené bance drží lupiči desítky rukojmí. Zkušený newyorský detektiv Miller se musí utkat s asi nejchytřejším zločincem, kterého za svou bohatou kariéru potkal, a pokusit se překazit zločin, který se zdá být dokonalý. Ve chvíli, kdy se vyjednávání mezi policií a chladnokrevným stratégem přiostřuje, a všem zúčastněným začínají téct nervy, vstoupí do hry vlivná právnička, která chce tuto krizi využít ve svůj prospěch. A detektiv Miller si záhy uvědomí, že pravidla nebyla v téhle hře na kočku a na myš rozdána jednoznačně, že strany dobra a zla si neustále prohazují role a že na první pohled dokonalý zločin může být ještě dokonalejší...

Inside Man, USA 2006, 129 min., režie: Spike Lee, hrají: Denzel Washington, Clive Owen, Jodie Fosterová, Willem Dafoe, Christopher Plummer...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám