Hlavní obsah

Audioslave: ze Seattlu do 70. let

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další deska skupiny Audioslave nese název Revelations. Šlape hard-rockově, zní méně jako grunge a snad i méně jako Rage Against the Machine.

Článek

Obecně deska uhání ve stopách té předchozí a je přibližně stejně zábavná. Zajímavé je, že nadupaná kytara, která se na vás valí v jednom kuse, se malinko vzdaluje od Rage Against the Machine (v Audioslave hraje jejich bývalý kytarista). Například v osmé písničce Shape of Things to Come skupina tepe "těžký kov" ve stylu Black Sabbath.

Audioslave často zmiňovali, že natočili něco, co je fakt "funky" a dokonce jednou odkazovali na Earth Wind and Fire. Těžko říct, co tím mysleli, protože s Earth Wind and Fire to nemá moc společného. Revelations nejsou o nic více funky než třeba staré desky Deep Purple a Led Zeppelin.

Písničky jsou opravdu vycizelované a současně "skákavé", na koncertě nepochybně rozhýbají davy. Cornell odvádí standardní výkon, což naprosto stačí, vzhledem k tomu, jak skvělým rockovým zpěvákem je. Docela by mě zajímalo, jak bude znít jeho sólová deska (neustále mluví o tom, že chce zpívat soul a líbí se mu Otis Redding), snad ho posune někam dále a zpětně to prospěje i Audioslave.

Shrnutí: Velice dobrá rocková skupina natočila desku, která je nadprůměrná, i když pro někoho asi malinko "vystylovaná" pro MTV. Ale co, vždyť je to jenom rock´n roll.

Audioslave: Revelations, Sony BMG 2006

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám