Hlavní obsah

Nové desky - Christina Aguilera, Hradišťan i soundrack Miami Vice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinka popové hvězdy Christiny Aguilery Back to Basics zřejmě zastíní ostatní hudební novinky tohoto týdne, mezi nimiž najdete například soundtrack k filmu Miami Vice či reedici alba Hradišťanu z roku 1972.

Článek

Christina Aguilera: Back to Basics

Christina Aguilera se překvapivě odklonila od supermoderního popu a vydává dvojalbum Back To Basics inspirované hudbou 20. až 60. let a hudebními vzory z mládí Christiny, mezi které patří Billie Holiday, Otis Redding, Etta James nebo Ella Fitzgerald.

Skvělý zvuk spojuje staromódní muzikantství i trendy současnosti. Postarali se o něj dvě producentská esa: Linda Perryová a DJ Premier, který mj. stojí i za prvním singlem z alba s názvem Ain't No Other Man.

Sony BMG

OST: Miami Vice

Seriál Miami Vice patří k tomu nejlepšímu, co v osmdesátých letech minulého století vzniklo a není proto divu, že byl podle něho natočen stejnojmenný celovečerní film, který má premiéru tento týden. Režisér  Michael Mann obsadil do rolí detektivů potírajících zločin v Miami Colina Farrella a Jamieho Foxxe. Současně vychází i soundrack, na němž se prolínají soul s elektronikou, salsou či rockem. Z umělců, kteří se na albu objeví jmenujme: India.Airie, Goldfrapp, Mogwai, Nina Simone, Emilio Estefan, King Britt nebo  Moby, který připojil songu od Patti LaBelle.

Warner Music

Hradišťan: Hradišťan

Eponymní album z roku 1972, kdy stál v čele Hradišťanu primáš Jaroslav Staněk, vhodně doplněné objevným bonusem v podobě čtyř písní z druhé poloviny 60. let, se již stalo klasikou. Citlivá práce s folklorními základy a vitální přiblížení těchto zdrojů posluchačům jsou na tomto albu připomenuty legendárním devítičlenným hudebním souborem z Uherského Hradiště. Tato reedice byla pořízena s požehnáním současného primáše Hradišťanu Jiřího Pavlici, průvodní texty do bookletu jsou od Petra Ulrycha a Jiřího Plocka.

Supraphon 

Hope of the States: Left

Kapela se pojmenovala po dokumentu z třicátých let pojednávajícím o vnitřním zdravotním systému v USA. Jejich první regulérní album The Lost Riots vyšlo před dvěma lety. Od té doby přežila kapela tragédii, když kytarista James Lawrence spáchal sebevraždu. Vloni se zavřeli do studia a výsledkem je album Left, jehož první singl Sing it Out, který se okamžitě vyšvihl do britské Top 40.

Sony BMG

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám