Hlavní obsah

Festival Brutal Assault nabízí pořádnou porci metalu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SVOJŠICE

Ve Svojšici na Pardubicku začíná ve čtvrtek jeden z největších tuzemských festivalů zaměřených na nejextrémnější formy metalu, kterým je třídenní Brutal Assault. Mezi vystupujícími nechybějí přední představitelé žánru v čele norskými blackmetalisty Dimmu Borgir nebo představitelé progresivní fůze thrashe s elektronikou Fear Factory vystoupí také reprezentanti newyorského hard core Sick Of It All.

Článek

Jedenáctý ročník festivalu začíná ve čtvrtek v 15 hodin a podobně jako punkový Antifest, který se na stejném místě konal před týdnem, se bude potýkat s nepřízní počasí.

Představí se na něm přes šedesát souborů. Hlavní hvězdou prvního dne jsou právě Fear Factory, kteří jako jedni z prvních využívali v metalu postupů ryzí elektroniky a vydávali i remixy svých skladeb. 

V pátek se přestaví zřejmě největší hvězdy - norská legenda black metalu Dimmu Borgir. Vystoupí i finští Amorphis využívající ve svém trochu melancholicky laděném doomu i folklórní melodie. Hrát také budou hardcoroví Sick Of It All.

V sobotu metalová palba vyvrcholí vystoupením další norské kapely, blackmetalových Mayhem, německých thrasherů Destruction, amerických pravicových deathařů Morbid Angel a hudebně spřízněných britských Napalm Death, pohybujících se na pomezí grindcore a deathmetalu. Už dopoledne se představí tuzemští Root, mající statut kultovního souboru.

Podrobný program je na stránkách festivalu Brutal Assault.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám