Hlavní obsah

Robert Plant exceloval v Ostravě

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Absolutním vrcholem v neděli skončeného 5. ročníku festivalu Colours of Ostrava, na který si podle posledních informací koupilo vstupenku 16 tisíc lidí, se stal závěrečný a bez přehánění fenomenální koncert zpěváka Roberta Planta.

Článek

Majitel jednoho z největších hlasů rockové historie začal hrát téměř na minutu přesně. V doprovodu pětičlenné kapely Strange Sensation představil sérii písní z poslední desky Mighty Rearranger, pak přišly na řadu výlety do zlaté éry Led Zeppelin i vzpomínky na starší sólovou tvorbu.

Robert Plant si své vystoupení, které nemělo jediné slabé místo, evidentně užíval a snad nikdo nemohl pochybovat, že jeho opakovaná slova o úžasném publiku a příjemném místě jsou opravdu upřímná.

Velkým překvapením byla hypnoticky pomalá verze letitého hitu 29 Palms, největší ovace získal závěrečný nášup, při kterém si výtečná kapela pohrála s jednou z největších skladeb hardrockové historie Whole Lotta Love.

Koncert hlasu Led Zeppelin pod ostravským hradem byl ohromující zážitek, na který bude publikum vzpomínat ještě hodně dlouho. Ale nejen na něj. Pátý a asi nejlepší ročník Colours of Ostrava, jeho neuvěřitelně tolerantní a slušné publikum, poklidný průběh a famózní vyvrcholení, ale také nadšená slova největších zahraničních hvězd, to vše dokazuje, že akce se již stala pojmem nejen v českém, ale minimálně ve středoevropském měřítku.

Reklama

Související témata:

Související články

Domov blues leží v Maroku, Mali a Nigeru

Hlavní hvězdou letošního ročníku festivalu world music Colours Of Ostrava bude bývalý zpěvák Led Zeppelin Robert Plant (1948). Už jeho účast v legendě, která...

Výběr článků

Načítám