Hlavní obsah

Jaromír Nohavica: Rád bych si zazpíval s diváky

DPA, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písničkář Jaromír Nohavica plánuje v Ostravě natočit DVD s názvem Doma.

Článek

Jak budou dnešní veřejná zkouška a zítřejší koncert v ostravské hale Karolina vypadat?

Na koncertu budu pouze já, kytara, má heligonka a diváci. V repertoáru určitě zazní některá překvapení, ale základem budou písničky známější, starší i novější, protože bych velmi rád využil nejenom energii prostoru, ale také energii diváků. Byl bych rád, kdybychom si "u mě doma" společně zazpívali.

Vydáte nejenom DVD, ale také CD. Co na nich kromě koncertu bude?

Budou v jednom balíčku. Základem obou nosičů bude koncert a na obou nosičích budou bonusy. Na DVD bych chtěl umístit klipy a uvažuji i o fotografickém albu, pravděpodobně komentovaném. Zcela jistě tam bude reportáž z natáčení DVD, rozhovor se mnou. Na CD se nabízí jako možnost umístit nějaké nevydané archívní písničky. Co je ale podstatné: jak se koncerty podaří, takové DVD a CD budou.

Proč si kolekci v září vydáte sám?

Od roku 1982 až po dnešní dny jsem prošel možná všemi našimi vydavatelstvími. To není výraz bezcílného tuláctví. Nejde přece příliš o to, kdo vám desku vydá. Rozhodl jsem se, že má-li to být výjimečné, vydám si to sám.

DVD nahráváte s polským týmem. Proč?

Velmi si vážím práce českých štábů. Měl jsem možnost spolupracovat se spoustou skvělých režisérů. Ale o realizaci DVD jsem nakonec poprosil přátele z Polska. Možná právě proto, že jejich přístup k natáčení těchto koncertů je trochu jiný. Připadá mi osvěžující, jestliže se v prostředí Ostravy podívají jinýma, polskýma očima na můj koncert a mé fanoušky. Věřím, že to bude pro nás všechny vykročení ze stereotypu stále viděného a podobného. Polsko je tak blízké a věřím, že jiné oči nás uvidí trochu jinak.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám