Hlavní obsah

Funky bluesový nářez Luckyho Petersona

Novinky, Kateřina Farná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Obrfestival United Islands of Prague už nabídl hvězdy world music, blues i jazzu. Středeční "modrý ostrov" na Žofíně uzavíral funky bluesový nářez Američana Luckyho Petersona a jeho bandu. Déšť jakoby na chvíli dal centru Prahy pokoj a nechal naplno vyznít hlasy dvou tak rozdílných osobností jako Dan Bárta a Lucky Peterson.

Článek

Koncert Dana Bárty & Illustratosphere, kteří vystoupili před americkým bandem Luckyho Petersona, nápadně kontrastoval s Petersonovým divokým výrazem. Lidé seděli na zemi a vychutnávali si hřejivý hlas bývalého bouřliváka Bárty. Naopak vitální Peterson (42) ukázal podvečerní Praze, co je skutečná moderní blues směs s divokým a hutným funky, soulem a až někdy rockovým podbarvením.

Bluesová černošská show uprostřed Prahy

První tóny Petersonova bandu si fandy blues, opojeny a "vyklidněny" Bartovým zpěvem, naprosto získal. Prostorem u Vltavy se šířila radost z hudby a veselá nálada. Multiinstrumentalista Peterson odbíhal od kláves ke kytaře a pódium začalo být živelnému zpěvákovi s tak typickým bluesovým hlasem malé. 

Atmosféra pařícího dvou set hlavého davu jej natolik strhla, že za zvuků řvavé trumpety a podmanivých kytar seskočil z podia a vyrazil do roztančeného "kotle". Jeho kytarové sólo překvapilo a nadchlo. Lidé nedbali zákazu fotografování a hlouček kolem vysmátého Luckyho "blýskalo" o sto šest. Show zdaleka nekončila a na poslední půl hodinku pozval k duetu svou ženu Tamaru. Koncert měl kvůli večernímu klidu končit v deset, ale pískot a tleskání vyprovokovalo Luckyho k závěrečné klidné tečce.

Reklama

Související témata:

Související články

Bluesman Lucky Peterson v Praze

Ve středu kolem deváté večer vystoupí na pražském Žofíně bluesman Lucky Peterson. Předvede moderní elektrické blues s prvky funku.

Výběr článků

Načítám