Hlavní obsah

Když Tina s Arethou zpívají Rolling Stones

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klasické i neznámé coververze nesmrtelných Rolling Stones shrnuje neobvyklé, v pravém smyslu slova sběratelské CD Paint It Black.

Článek

Slyšeli jste někdy Tinu Turner zpívat "stouny"? Pravděpodobně ano, ale co třeba Axla Rose? I takové kuriozity se najdou na Paint It Black. K zajímavým kouskům patří Bowieho Let´s Spent the Night Together, energií nabitá je lahůdková Honky Tonk Woman v podání Tiny Turner a určitě nepřeslechnete ani nezapomenutelnou královnu soulu Arethu Franklin, která si střihla Jumpin Jack Flash. Není sice tak ohromující jako jiné coververze z její dílny (viz Bridge Over Troubled Water), ale pořád ještě velmi dobrá píseň.

Pokud už dlouho posloucháte Satisfaction v originální verzi, pravděpodobně vás trochu šokuje, co s písničkou kdysi udělal výborný černošský skladatel a zajímavý zpěvák Otis Redding. Klasickou rockovou písničku založenou na riffu totiž přetavil v kuriózní R´n B.

Prostředek CD vyplňují méně proslulé coververze a některé jsou tam tak trochu do počtu, ale ke konci se vynoří např. Dead Flowers. V bookletu je skladba připsána bývalému členu Guns´n Roses Gilbymu Clarkovi (už předtím vyšla na jeho sólové desce Pawnshop Guitars), v písničce však kromě Clarka zpívá hlavně Axl Rose, což jistě potěší všechny nostalgické příznivce starých G´n R.

Různí: Paint It Black, EMI Music 2006

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám