Hlavní obsah

Preiss si zahraje Shakespeara

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herec Viktor Preiss vytvoří postavu Williama Shakespeara v komedii amerického autora Kena Ludwiga Shakespeare v Hollywoodu, která má premiéru v úterý v pražském Divadle na Vinohradech. Titul získal prestižní ocenění Helen Hayes Award jako nejlepší hra roku 2003.

Článek

Příběh je zasazen do hollywoodských filmových ateliérů ve 30. letech 20. století, kde za účasti největších hvězd doby natáčí významný německý režisér Max Reinhardt film podle Shakesparova Snu noci svatojánské. Ken Ludwig propojil postavy Shakespearovy komedie se světem hollywoodské "továrny na sny".

A protože se natáčí film o kouzelné moci krále elfů Oberona, začnou se v ateliérech dít neuvěřitelné věci. Ludwig je známý jako autor brilantních situačních komedií, z nichž Divadlo na Vinohradech uvádělo donedávna titul Tenor na roztrhání, takže se diváci mají na co těšit. Ludwigovu komedii nastudovala režisérka Jana Kališová s Viktorem Preissem v titulní roli, Martinem Zahálkou, Jiřím Plachým, Václavem Vydrou, hostujícím Tomášem Matonohou a Barborou Petrovou i dalšími herci.

Do konce sezóny se Shakespeare v Hollywoodu hraje ještě třikrát a sice 24., 28. a 29. června. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám