Hlavní obsah

Festival Za vodou přivítá Bártu, Hansarda i Šulákovou

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OPAVA

Přípravy na čtvrtý ročník hudebního festivalu Za vodou v těchto dnech vrcholí ve výletním areálu Loděnice v Děhylově na Opavsku.

Článek

Třídenní akce, která potrvá od pátečního do nedělního večera, i letos přivítá bezmála tři desítky kvalitních zástupců folkové a country hudby, ale také zpěváky Dana Bártu a Glena Hansarda či valašskou královnu Jarmilu Šulákovou.

Hudební přehlídku zahájí v pátek od 19 hodin liberecká folkrocková skupina Jarret, následovat bude koncert souboru Fleret s Jarmilou Šulákovou, Ivana Hlase a páteční večer uzavře koncert Dana Bárty a jazzového tria Roberta Balzara.

Hlavní program je připraven na sobotu, kdy se dvě festivalová pódia rozezní už po obědě. V průběhu odpoledne zahrají například zpěvačka a akordeonistka chorvatského původu Vesna Caceres, soubory Hradišťan, Greenhorns, Žalman a spol, Blaf, Neřež a se západem slunce rozsvítí duše posluchačů neobyčejně charismatický irský písničkář Glen Hansard, který je v Česku v poslední době jako doma. Sobotní program pak uzavřou skupiny Mňága a Žďorp a El Rey.

Nedělní část festivalu, na kterou je i letos vstup zdarma, pak bude od 12 hodin až do večera věnovaná především regionálním kapelám.

Festival je situován do romantického výletního areálu v blízkosti řeky Opavy. "Loňský ročník navštívilo v pátek a v sobotu pět tisíc lidí, v neděli pak další čtyři tisíce," řekl pořadatel festivalu Jiří Zapletal. Dodal, že od počátku se snaží divákům nabídnout především interprety mimo takzvaný střední proud.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám