Hlavní obsah

V ČT zvítězily náměty neznámých lidí nad profesionály

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na přelomu roku vyhlásila Česká televize výběrové řízení na náměty nových zábavných pořadů. Pět tisíc námětů přišlo nejen od diváků, ale i od mnoha známých a slavných autorů a scénáristů. Kvůli nebývalému počtu námětů ohlásila ČT tři další výběrová kola. Do druhého kola postoupilo pět set námětů a do třetího rovná stovka.

Článek

"Z této stovky námětů bylo vybráno šest. Jejich autoři jsou zatím úplně neznámí lidé, nikdo z profesionálů se tak vysoko neprobojoval. Televize nyní oslovuje zmíněnou šestici autorů a vypadá to, že jejich nové zábavné pořady uvidíme na obrazovce ČT už v příštím roce," řekl ve středu Právu mluvčí ČT Martin Krafl.

Jména autorů budou odtajněna ihned poté, co se s nimi ČT dohodne. Kromě tendru na zábavný pořad vyhodnocuje v současné době ČT ještě další dvě výběrová řízení. V prvním hledá námět pro týdeník o digitálních technologiích a ve druhém chce najít šikovný pořad zaměřený na zvířata a jejich soužití s lidmi. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám