Hlavní obsah

TV tip: Nicholsonova pozdní jízda a Lara Croft

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z nadcházejícího televizního víkendu doporučujeme zejména americký film O Schmidtovi s Jackem Nicholsonem v hlavní roli. Na televizní obrazovce se předvede také Lara Croft nebo smutní vojíni československé lidové armády v Rajónovém blues.

Článek

O Schmidtovi

Jack Nicholson v nejlepším filmu tohoto víkendu jasně dokazuje, že jako herec ještě nekončí. Ztvárnil amerického důchodce, který náhle příjde o všechny jistoty a pocítí, že celý jeho život nestojí za nic. V práci ho už nepotřebují, manželka a dcera mu lezou na nervy. Když pak jeho životní družka náhle zemře, nemá už důvod sedět doma.

Pod záminkou, že navštíví dceru před svatbou v Denveru (ta o to ale vůbec nestojí a otce tím ještě víc ponižuje), se vydává na svou ne právě bezstarostnou jízdu napříč Amerikou. Nemá motorku Harley Davidson, ale pohodlný karavan, typický pro dobře zajištěné americké penzisty. Ze smutné a civilní opravdovosti tohoto příběhu přepadne diváka mrazivý pocit, ale na druhou stranu se občas může i pousmát. I Jack Nicholson v roli tragického staříka Warrena zjistí, že život nakonec není zase tak strašný.

(O Schmidtovi, ČT1 So 21:00)

Lara Croft Tomb Raider. Kolébka života

Angelina Joliová v upnutém sexy oblečku zachraňuje svět. Musí porazit zlotřilého vědce a získat Pandořinu skříňku. Akční film podle počítačové hry zaujme spíše popcornové publikum.

(Lara Croft Tomb Raider. Kolébka života, Nova So 20:00)

Rajónové blues

Nový tragikomický hudební film o povinné vojenské službě v období konce normalizace v osmdesátých letech minulého století. Hlavními hrdiny jsou dva vojíni základní služby rozdílných povah Pavel a Tonda (Michal Juřica a Jakub Johánek), sloužící u vojenské kapely v zapadlém posádkovém městečku. Příběh plný hudby, rock´n rollů, zádumčivých blues i budovatelských pochodů a optimistických častušek.

(Rajónové blues, ČT1 Ne 20:00)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám