Hlavní obsah

Nové knihy - John Connolly, Kissingerovy paměti i Struktura vesmíru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z knižních novinek tohoto týdne bychom vás chtěli upozornit na nový děsuplný román Johna Connollyho Černý anděl, dále na další příběh soudní antropoložky Kay Scarpettové, kterou známe z knih Patricie Cronwellové. Vychází také první svazek Kissingerových pamětí Roky v Bílém domě nebo populárně napsaná Struktura vesmíru od Briana Greena.

Článek

John Connolly: Černý anděl

Thriller Černý anděl je již pátou knihou děsuplných, morbidních a zároveň  mystických příběhů soukromého detektiva Charlieho Parkera, které u nás vyšly pod názvy Na ostří nože, Polibek smrti, Vražedná povaha a Bílá cesta.

V ulicích New Yorku zmizí mladá žena. Ti, kdo mají na svědomí její smrt, se domnívají, že na ní nikomu nezáleží a že ji nikdo nebude hledat. V tom se mýlí. Se zabijákem Louisem ji váže pokrevní pouto. Louis je pravou rukou soukromého detektiva Charlieho Parkera. V průběhu Louisova zběsilého pátrání si však Parker začíná uvědomovat, že Alicino zmizení je součástí záhady mnohem starší. Té, která je spojena s jednou kostnicí ve Východní Evropě, ale také s krveprolitím ve francouzském klášteře v roce 1944 a v pátrání po mytické metě, již po staletí hledají ti, kdo propadli zlu: po Černém andělu.

BBart, překlad Hana Whittonová, 408 str., váz., 199 Kč

Patricia Cornwellová: Stopa

Hrdinka napínavých příběhů Patricie Cornwelové, soudní antropoložka Kay Scarpettová je nečekaně pozvána do Richmondu, odkud musela před pěti lety za nepříliš důstojných okolností odejít. Nový, nedávno jmenovaný virginský hlavní soudní lékař ji žádá o pomoc při objasňování záhadného úmrtí čtrnáctiletého děvčete. Okamžitě po příchodu na své bývalé pracoviště však Scarpettová zjistí, že celá věc je mnohem složitější. Navíc zažívá zklamání a šok, neboť instituci, kterou kdysi sama vybudovala, nachází v žalostném stavu.

Knižní klub, váz., 416 str., 249 Kč

Brian Greene: Struktura vesmíru

Nejnovější kniha Briana Greenea, autora knihy Elegantní vesmír, je velký příběh o prostoru a času. Seznámí nás s jejich prazvláštními a lidskému vnímání zcela skrytými rysy. Objevy ve fyzice naznačily, že naše představa o realitě si vynucuje změny tak dramatické a tak otřásající dosavadním myšlením jako ta nejnápaditější science fiction.

Byť se naše veškerá existence odehrává v určité oblasti prostoru v čase, věda se stále snaží pochopit, co vlastně prostor a čas jsou. Jsou to skutečné fyzikální entity, nebo jen užitečné myšlenky? A jsou-li skutečné, nevynořují se z ještě základnějších složek? Co znamená, řekneme-li, že prostor je prázdný? A má čas počátek? A směřuje z minulosti do budoucnosti, jak nám napovídá naše zkušenost? A co je to vlastně realita?

Paseka, váz., 399 Kč

Henry Kissinger: Roky v Bílém domě

První svazek monumentálních dějin, v nichž Henry Kissinger líčí roky, kdy se pohyboval v nejvyšších politických kruzích v Americe i ve světě. V této knize se zabývá obdobím mezi lety 1969-1973, svými prvními čtyřmi roky ve funkci poradce prezidenta Nixona pro otázky národní bezpečnosti - kdy se současně stal jeho nejbližším rádcem v oblasti zahraniční politiky.

Mezi nesčetné velké a kriticky důležité události, které doktor Kissinger líčí, patří jeho první setkání s Nixonem, jeho tajná cesta do Číny, jednání o SALT I, jordánská krize v roce1970, indicko-pákistánská válka v roce 1971 a historické summity v Pekingu a Moskvě...

BBart, překlad Václav Viták, 1408 str., váz., 990 Kč

Lydia Laubeová: Za závojem

Lydia Lauberová se po zkušenostech, kdy pracovala jako zdravotní sestra v Saudské Arábii, rozhodla napsat knihu, v níž vylíčila poměry této bohaté země.

Když se zdravotní sestra Lydie Lauberová nechala zlákat sliby pracovní agentury a odjela do Saudské Arábie, setkala se zde s nesvobodou, kde špehování je na denním pořádku a obávaná náboženská policie má ve všem volnou ruku, s necitlivostí a pohrdáním vším a všemi, kteří nepocházejí ze Saúdské Arábie, s neuvěřitelnou liknavostí, lajdáctvím a bezohledností. Jako žena byla zbavena většiny práv, skončila v podstatě uvězněná v areálu nemocnice, nemohla telefonovat, řídit auto, dopisy domů podléhaly tvrdé cenzuře, nebylo co číst, v televizi šly stále dokola arabské modlitby a za každou maličkost jí hrozil trest...

Ikar, váz., 208 str., 199 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám