Hlavní obsah

Zpěvák Scott Stapp a Bůh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se americká skupina Creed před třemi lety rozpadla, zavládl na postgrungeové scéně smutek. Zmírnily jej až informace o tom, že zpěvák Scott Stapp připravuje sólové album. Inspiroval se pro ně prý filmem Mela Gibsona Umučení Krista.

Článek

Výsledná kolekce se jmenuje The Great Divide a víra v boha je červenou nití, která se jí proplétá. Hned v úvodní skladbě Reach Out Stapp zpívá: "Vítejte, přátelé, nemám, co bych skrýval..." Album vypráví jeho osobní příběh, opisuje dobu od rozpadu Creed po současnost.

 V písni Fight Song hovoří o svém vnitřním boji, Hard Way je o ztrátě přátel, Justify zase o naději a rozhodnutí. Ve druhé polovině desky někdy doslova klečí na kolenou a zpívá směrem k nebi. Prosí Boha, aby mu dal sílu, a současně nabízí světu filozofii bytí: "Nežiji tak, abych se za to musel někomu omlouvat."

Stapp neopustil moderní rockový grunt. Kytary se zařezávají pod kůži, rytmika je nesmlouvavá a rázná, on sám disponuje krásným hlubokým hlasem, navíc zabarveným tak, že jej lze mezi ostatními zpěváky snadno rozpoznat. Vrcholnými články kolekce jsou titulní skladba The Great Divide a závěrečná poloakustická Broken - plná otázek i upřímné touhy prožít život smysluplně. Scott Stapp nahrál výborné album. Výhradně osobní podtext není exhibice, nýbrž vyzpívání se z toho, že našel cestu, po které se mu kráčí lehce.

Scott Stapp: The Great Divide Sony BMG, 42:41

Reklama

Výběr článků

Načítám