Hlavní obsah

Soulový zpěvák Wilson Pickett zemřel na infarkt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Slavný soulový zpěvák Wilson Pickett podlehl ve věku 64 let ve čtvrtek v nemocnici ve virginském Restonu srdečnímu infarktu. Informoval o tom jeho management. Poslední rok trpěl zpěvák zdravotními potížemi. Naposled vystupoval v roce 2004.

Článek

Wilson Pickett pocházející z Alabamy se proslavil v polovině šedesátých letech s písněmi In The Midnight Hour a Mustang Sally. To už žil v Detroitu, kde se stal členem skupiny The Falcons. S tou nazpíval v roce 1962 hit I Found a Love. V roce 1965 se vydal na fascinující sólovou dráhu. Často se nechal doprovázet skupinou Booker T and MG´s, s jejímž kytaristou Steve Cropperem složil píseň In The Midnight Hour. Od svých souputníků se lišil mnohem drsnějším projevem, přestože i on začínal v kostelním sboru s gospely.

"Detroitský kolega Wilson Pickett byl jeden z největších soulových zpěváků," řekla zpěvačka Aretha Franklinpvá CNN. "Rozhodně ho budeme ho postrádat. Jsem vděčná, že jsem měla příležitost s ním ještě nedávno mluvit."

Ani poté, co ustoupila vlna soulu, o Picketta zájem neupadl. "Byl pořád žádaný," uvedla jeho manažerka Margo Lewisová. "Naposled vystoupil na konci roku 2004." Byl také uveden do Rock´n´rollové síně slávy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám