Hlavní obsah

Nová DVD - 2. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z DVD premiér tohoto týdne vám Novinky doporučují thriller s Audrey Hepburnovou Čekej do tmy, komedii Kung fu mela, nebo drama s Robertem De Nirem Ten nejlepší.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Čekej do tmy

Díky roli slepé dívky Susy v thrilleru Čekej do tmy byla Andrey Hepbernová popáté nominována na Oskara.

V setmělém bytě se sekávají dva lidé. Susy, která nedávno přišla o zrak a stále se učí, jak s tímto handicapem žít, a psychopatický vrah Roat. Roat chce získat heroinem nacpanou panenku, o které si myslí, že ji Susy má. Jediné oč jde Susy, je přežít. Před divákem se postupně rozvíjí příběh plný napětí, který vrcholí strhující konfrontací dvou hlavních postav. 

Wait Until Dark, USA 1967, 103 min., režie: Terence Zouny, hrají: Audrey Hepburnová, Alan Arkin, Richard Crenna, Jack Weston, Efrem Zimbalist...

Kung fu mela

Akční komedie parodující kung-fu filmy se odehrává v Číně ve 40. letech 20. století.

Uprostřed zmatku způsobeného válkou se zlodějíček Sing zoufale snaží stát členem rafinovaného a nemilosrdného gangu Sekerníků. Když jej osud zavede do přelidněné čtvrti Vepřín, pokusí se Sing pomocí vydírání vylákat peníze z jednoho ze zdejších obyvatel, avšak sousedi jeho oběti jsou někým jiným, než se pohled zdálo. Svými komickými zastrašovacími pokusy přivede Sing do této hry neúmyslně i samotný gang Sekerníků, čímž spustí lavinu událostí, vedoucích ke střetu dvou zcela odlišných světů.

Kung Fu Hustle, Čína / Hongkong 2004, 99 min., české titulky, režie: Stephen Chow, hrají: Kwok Kuen Chan, Stephen Chow, Xiaogang Feng, Dong Zhi Hua, Shengyi Huang, Chi Chung Lam, Siu Lung Lejny...

Do naha!

Hořká komedie Do naha! odehrávající se v severoanglickém průmyslovém městě Sheffieldu, pojednává o tak neveselých věcech, jako jsou nezaměstnanost či ohrožení tradiční mužské role.

Šest mužů, vedených navenek suverénním Gazem a potýkajících se s finančními, rodinnými a psychickými problémy, se pokusí získat peníze. Zorganizuje pánskou striptýzovou šou, jejíž atrakcí jsou oni sami. Obnažit se na veřejnosti a zároveň si přitom zachovat důstojnost ovšem není pro nikoho z nich vůbec jednoduché.

Full Monty, USA 1997, 90 min., režie: Peter Cattaneo,hrají: Robert Carlyle, Mark Addy, William Snape, Steve Huison, Tom Wilkinson, Paul Barber, Hugo Speer, Lesley Sharpová, Emily Woofová, Paul Butterworth, Dave Hill, Bruce Jones...

Ten nejlepší

Drama Ten nejlepší bylo natočeno podle skutečného příběhu z prostředí potápěčů amerického vojenské letectva.

Carl Brashear, syn farmáře z Kentucky odešel z domova za lepším životem. Připojil se k vojenskému námořnictvu a stal se potápěčem v elitní průzkumné a záchranné jednotce. Jeho instruktor Billy Sunday však nemá pochopení pro jeho ambice. Zatěžuje ho čím dál více a pokouší se ho zviklat a zničit. Za čas se však tito dva muži začnou respektovat a nakonec bok po boku bojují, aby ochránili své životy a svou čest.

Men of Honour, USA 2000, 123 min., režie:  George Tillman Jr., hrají: Robert De Niro, Powers Boothe, Cuba Jr. Gooding, Hal Holbrook, Charlize Theron, Michael Rapaport, David Keith...

Nevěrná

Adrian Lyne režisér filmu Osudová přitažlivost přichází  s erotickým thrillerem Nevěrná, který vypráví  o sexuální vášni tak velké, že pozře všechno a všechny, co jí stojí v cestě.

Manželé Sumnersovi žijí s osmiletým synem Charliem, psem poklidným životem na  newyorském předměstí. Edward pracuje u prosperující společnosti, jeho manželka Connie se odreagovává nakupováním a charitativní činností. Při jedné ze svých pochůzek na Manhattanu vběhne Connie do náruče atraktivnímu a přitažlivému Francouzovi, prodavači knih, který se jmenuje Paul. Přeskočí jiskra. Následuje pozvání do bytu a divoký sex se změní v posedlost. Kdo je ale ten sexuální démon?

Unfaithful, USA 2000, 118 min., režie: Adrian Lyne , hrají: Richard Gere, Diane Laneová, Olivier Martinez, Erik Per Sullivan...

Anketa

Jak často si půjčujete filmy na DVD?
Televize mě nebaví, takže jsem v půjčovně skoro denně.
27,1 %
Filmy si půjčuji jen na víkendy.
20 %
Sleduji nabídku nových DVD a půjčuji si tituly, co mě zaujmou.
31,4 %
Do půjčovny nechodím. Filmy si stahuji z internetu.
21,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 70 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám