Hlavní obsah

TV tip: vánoční klasika a Svěrákův Tatínek

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadcházející televizní víkend bude především víkendem vánočním a kdekdo by mohl TV tipy vyjmenovat zpaměti. Ano, opět poběží Pyšná princezna, Císařův Pekař i Švejk. Jediné, co jste v televizi ještě určitě neviděli, je film Tatínek Jana Svěráka.

Článek

Pyšná princezna

Byly by to zvláštní Vánoce, kdyby nedošlo na klasickou Pyšnou princeznu z roku 1952. Moudrý princ už se na ní chystá se zpívající květinou - poupátko se bude rozvíjet na v sobotu na ČT1.

(So 17.00, ČT1)

Dobrý voják Švejk

Rudolf Hrušínský ve Švejkovi z roku 1957. Co lze vlastně dodat k tomuto monumentálnímu milníku v dějinách české komedie? Můžete ho vidět stokrát a stále se bavíte. Výborné herecké výkony podává nejen představitel titulní role ale i Miloš Kopecký či Svatopluk Beneš.

( Ne 12:10, Nova)

Císařův pekař

Podobně jako Švejk i Císařův pekař rozesmává už tři generace diváků. Proč se znovu nepodívat na Jana Wericha, který bude oživovat Golema, hledat elixír mládí a rozbíjet atom. Jeho "upřímní" poradci a alchymisté mu v tom budou vydatně asistovat.

( Ne 18.00, Nova)

Tatínek

Film Tatínek je laskavým a možná i překvapivým pohledem do uměleckého zákulisí a soukromí Zdeňka Svěráka. Divák má možnost poznat mnoho desítek let trvající sounáležitost cimrmanovského souboru i rodinné zákulisí slavné osobnosti.

(So 22.20, ČT1)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám