Hlavní obsah

Prince vydá novou desku, kupodivu u velké firmy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak už je to jisté - excentrický Prince, podle mnohých geniální hudebník, vydá v novém roce řadovou desku. Po rebelských časech, kdy vydával na internetu, se rozhodl pro velké hudební vydavatelství Universal.

Článek

Jedna z nejzvláštnějších osobností hudebního světa nám tedy nadělí další dávku svého divokého mixu funku, rocku a soulu. Album Musicology bylo mimořádně "vymazlené" a fanoušci jsou teď opravdu zmlsaní. Není ale důvod nevěřit, že jeho další počin bude opět lahůdka.

Smlouvu s firmou prý z opatrnosti uzavřel na jediné CD a vyžádal si exkluzivní podmínky. Mladým umělcům pak vzkázal, aby si četli hlavně to, co je na smlouvě malým písmem.

Nový singl Te amo Corazon už je na světě a klip k němu točila hollywoodská hvězda Salma Hayeková. Prince ale upozorňuje, že celé album není tak křehké, jako tato jemná balada.

Prince se proslavil v 80. letech, ale jeho novější skladby jsou snad ještě lepší než klasiky z dob, kdy potrhlý umělec poletoval na pódiu v miniaturních tangách, či s ženským účesem a obrovskými naušnicemi. Zatímco někteří diskutovali, jestli je normální, Prince šel dál a svůj zvuk posunul trochu jinam.

Dnes už tolik nepoužívá nepěkně znějící elektronické bicí, které v nešťastných 80. letech uškodily mnohým skupinám. Jeho rytmy jsou ještě přerývanější a různé pazvuky ještě zajímavější než tehdy. Jen jedno se nezměnilo - malý velký muž zpívá stále proklatě vysoko. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám