Hlavní obsah

TV tip: mrazivých 8 milimetrů a cimrmanovský humor

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na první pohled nám televizní víkend nenabízí žádný opravdový trhák, ale zkušený filmový fanoušek už je dávno zvyklý hledat v pozdních nočních hodinách. Najde tam např. mimořádně napínavý temný thriller 8 mm či starší klasiku Mlčení jehňátek. Na uklidnění nervů pak doporučujeme kvalitní český humor - film Rozpuštěný a vypuštěný je sice letitý, ale stojí zato.

Článek

V rámci svého žánru vynikající thriller Joela Schumachera 8 mm se odehrává v drsném prostředí pornografického průmyslu. Soukromý detektiv Tom Welles dostane zakázku zjistit, zda je na filmu, který našla vdova po jistém milionáři, skutečně zaznamenána vražda, nebo jde jen o perverzní filmové dílko. Nicolas Cage je v hlavní roli velmi přesvědčivý.

(8 mm, Nova, Pátek 23:25)

Svým způsobem podobnou podívanou jako 8 mm nabízí i film Mlčení jehňátek. Děsivý psychiatr Hannibal Lecter (Anthony Hopkins), odsouzený na doživotí za sérii brutálních vražd a kanibalismus, v něm přivede studentku akademie FBI Clarice na stopu masového vraha.

(Mlčení jehňátek, Prima, Neděle 22:30)

Opravdu ze zcela jiného soudku než předchozí dva tituly je česká komedie osvědčené dvojice Svěrák-Smoljak Rozpuštěný a vypuštěný. Inspektor Trachta pátrá po záhadně zmizelém výrobci přípravku na růst vlasů, ale divák od začátku tuší, že nepůjde ani tak o detektivku, jako o parodii. Cimrmanovské vtípky na sebe nenechají dlouho čekat. 

(Rozpuštěný a vypuštěný, Prima, Sobota, 16:50)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám