Hlavní obsah

Církev se soudí kvůli plakátu k filmu Lid vs. Larry Flynt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KRAKOV

Před soudem v jihopolském Krakově v pátek začal proces týkající se filmu Lid versus Larry Flynt režiséra Miloše Formana a údajné urážky náboženského cítění. Předmětem sporu se stal plakát propagující snímek, na kterém byl zobrazen hlavní představitel Woody Harrelson v póze ukřižovaného na ženském klíně.

Článek

Na lavici obžalovaných zasedli šéf distribuční společnosti Syrena Entertainment Group a reklamní manažerka firmy. Státní zastupitelství je viní z toho, že záměrně vybrali plakát, kterým veřejně znevážili předmět náboženského uctívání, tedy symbol ukřižování Ježíše Krista.

Stížnosti na inzeráty a plakáty propagující Formanův film Lid versus Larry Flynt se v minulosti objevily také v Česku a na Slovensku. Na rozdíl od Polska je však v obou zemích Rada pro reklamu zamítla.

Plakát ale neprošel například cenzurou Americké filmové asociace (MPAA), ve Francii donutila reakce římskokatolických kněží Formana plakát stáhnout a zakázán byl i v sousední Belgii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám