Hlavní obsah

TV seriál Jistě, pane ministře ožije v Divadle na Vinohradech

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Jeden z nejlepších sitcomů, Jistě pane ministře, který vytvořila v 80. letech BBC a letos byl opět k vidění i v České televizi, inspiroval pražské Divadlo na Vinohradech k nastudování vlastní dramatizace seriálu. Pokud se vše povede, mohlo by to být jedno z nejvtipnějších představení příštího roku. Premiéra se plánuje na 3. února 2006.

Článek

Seriál se odehrává v prostředí nejvyšší politiky. Hlavními postavami jsou v podstatě dobrácký, ale současně povrchní a populistický ministr Hacker a jeho prohnaný cynický sekretář sir Humphrey. Hacker přichází do úřadu plný naivních ideálů, ale vychytralý sekretář ho brzy vmanipuluje do neřešitelných situací a ideály mizí v nenávratnu.

Často je oceňován způsob Humphreyho vyjadřování, který je extrakcí bezobsažného blábolení různých mluvčí a politiků. Téměř nikdy nepoužívá slova ano a ne, naopak "negociuje, zvažuje varianty a hlavně nechce nic uspěchat". Že téma české diváky osloví, je téměř jisté.

Ministra Hackera bude hrát Viktor Preiss a prohnaného tajemníka  František Němec - oba dabovali českou televizní verzi britského seriálu. Další role ztvární Jan Šťastný, Svatopluk Skopal, Simona Postlerová, Daniela Kolářová, Otakar Brousek, Ladislav Potměšil, Eva Režnarová a Jiří Žák. První představení je plánováno na 3. únor 2006.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám