Hlavní obsah

Aneta: když jste přirození, lidé to vezmou

Právo, Radek Bittner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aneta Langerová, první vítězka soutěže Česko hledá SuperStar, se snaží zůstat sama sebou, nenechat se příliš ovlivnit svou popularitou. Jak sama říká: "Neplánuji si, kdy se usměju a co řeknu."

Článek

Není příliš odvážné vydat živou desku se stejnými písněmi jako před rokem?

Myslím, že ne. Je to pro mě velmi důležité, protože první deska byla podle mě trošku zanedbaná. Chtěla jsem z ní ještě vymačkat, co nejvíc to jde. V tom, aby se písničky vyvíjely, mi pomohla má současná kapela. Chci lidem dokázat, že ve mně něco je. Není mým záměrem na nich vydělávat, cpát jim to pod nos a nutit je, aby si to všichni koupili.

Jak zářijový koncert v Říčanech, který je na albu zaznamenaný, probíhal?

Vcelku dobře. Byla tam hrozně velká nervozita, protože to bylo poprvé, co se písničky nahrávaly naživo. Chtěla jsem všechno zazpívat dobře a kapela chtěla zahrát tak, aby se nemuselo nic opravovat. Velice nám pomohla skvělá atmosféra, která tam vznikla.

Jedna z vašich nejúspěšnějších písniček se jmenuje Voda živá. Proč si ji lidé oblíbili?

Je to píseň, na které jsem se mohla osobně nejvíc podílet. Byla jsem v kontaktu s Michalem Hrůzou z Ready Kirken, který ji napsal. Je hrozně jednoduchá, dobře se zpívá a snadno se vrývá do paměti. I přesto, že je jednoduchá, nám dalo hodně práce ji na koncertě dobře zahrát.

V létě jste tvrdila, že chcete lidem ukázat, jaká opravdu jste. Jak jste to udělala?

Neplánuji si, kdy se usměju a co řeknu. Dělám to, co uznám za vhodné a co je mi blízké. Chovám se jako normální člověk, jenom na rozdíl od jiných zpívám. Tím pádem zná mou hlavu víc lidí, ale to je vše. Nepotřebovala jsem se nikdy za nic skrývat, protože už na začátku jsem řekla, že chci jít za svým. Tak to zůstalo.

Proč řešíte to, co si o vás lidé myslí?

Už je to lepší. Jak čas ubíhá, je mi to čím dál víc jedno. Pochopila jsem, že když se budu chovat přirozeně, tak to lidé vezmou. Ať už o mně dnes napíše bulvár cokoli, je mi to srdečně jedno. To se změnilo. Pamatuji si, že při loňské SuperStar jsem řešila každou větu, kterou jsem si o sobě přečetla.

Kolik odpovědí na své pochybnosti jste našla ve své oblíbené Coelhově knížce Alchymista?

Jednu základní. Pochopila jsem, že když člověk jde za něčím normálním tempem a ohlíží se kolem sebe, nasbírá daleko více zkušeností, než kdyby hnal a říkal si třeba, že další desku musí vydat do roka. V tomhle mi Alchymista hrozně pomohl. Uklidnila jsem se a řekla si, že novou desku vydám, až budu vědět, že je to ono.

Jak vypadá práce na nových písničkách?

Schraňuji doma všechny nápady, které vytvořím na kytaru. Potom je donesu do zkušebny a s kapelou vytváříme písničky. Momentálně hledám textaře. Někoho, kdo by mi porozuměl, vzal slova, která si tvořím provizorně, a předělal je do opravdových textů.

Kdy by mělo vaše druhé studiové album vyjít?

Příští rok, ale nejsem schopná říct, kdy přesně. Jelikož nyní vychází "živák" a DVD, byla bych ráda, kdyby se nám ho podařilo připravit na období po létě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám