Hlavní obsah

Liv Ullmannová o alkoholu a slavných mužích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSLO

O vlastních problémech s alkoholem a o vztazích s některými slavnými muži vypráví v nové životopisné knize známá norská herečka a režisérka Liv Ullmannová. Kniha s názvem Linie života pojednává o některých dosud málo známých stránkách kariéry této uznávané severské filmové hvězdy.

Článek

Skleničku brala nejprve "jako kamaráda" a sklenka červeného vína jí měla pomoci k teplu, po němž toužila. Sklenička vodky občas dodala kuráž a dvě skleničky whisky zase ve chvílích, kdy bylo třeba, přispěly k zapomnění. "Alkohol byl stínem mého života, ale už není," svěřuje se čtenářům Liv Ullmannová, která přiznává, že neví, kam by se byla dostala, kdyby ve "stopě alkoholu" bývala setrvala.

Herečka popisuje i svůj dlouholetý vztah s legendárním švédským režisérem Ingmarem Bergmanem, s nímž v minulosti žila v manželském svazku a díky jehož přispění se stala známou a slavnou. V jejich vztahu však "všechno bylo jen o něm", a proto vzájemné soužití skončilo neúspěchem.

Na filmovém plátně však Ullmannová díky "osudovému" vztahu s Bergmanem zazářila například v jeho filmech Persona, Scény z manželského života, Šepoty a výkřiky nebo Podzimní sonáta. Se slavným režisérem, který nyní žije v ústraní na ostrově v Baltském moři, je v kontaktu dodnes.

Liv Ullmannová se narodila krátce před válkou v Japonsku, dětství prožila v Kanadě a USA a herectví vystudovala v Anglii. Své životní vzpomínky uspořádala na Floridě a v Norsku při rozhovorech s novinářem Ketilem Björnstadem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám