Hlavní obsah

B. B. King si udělal desku pro radost

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mistr blues B. B. King oslavil neuvěřitelné osmdesáté narozeniny a za dárky se fanouškům odvděčil deskou nazvanou "80". Natočil ji se svými oblíbenci z celého světa a některé kusy jsou docela kuriózní - pláč elektrické kytary doprovází třeba zpěv Eltona Johna či Glorie Estefan.

Článek

Nestor bluesové kytary na desku umístil některé své léty prověřené hity jako Thrill is gone a There must be a better world v novém kabátě a přidal i několik cover verzí písní, které dříve nehrál.

Mezi spoluhráči a spoluzpěváky září Eric Clapton, Van Morrison, Sheryl Crow, ale i vyloženě nebluesoví umělci jako Elton John či Gloria Estefan.

Pro milovníky B. B. Kinga je deska povinným kusem do sbírky, pro nezasvěcené zase velmi slušným otevřením bluesových komnat. Nepřináší celkem žádná překvapení, ale o to u Kinga asi nikdo nestojí. Na těchto dvanácti nahrávkách je nejdůležitější, jak říká sám mistr B. B., že "zachycují spousta radosti", která byla při natáčení "s přáteli" ve vzduchu. V jeho věku je to záviděníhodný elán.

B. B. King and Friends: 80, Universal Music 2005         

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám