Hlavní obsah

Nová DVD - 40. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z DVD premiér tohoto týdne vám doporučujeme sběratelskou čtyřdiskovou kolekci Jurský park, českou filmovou grotesku Skřítek s Evou Holubovou a Bolkem Polívkou v hlavních rolích. Z dalších filmů jmenujme romantickou komedii Zákon přitažlivosti, akční film Rychle a zběsile nebo další komedii V dobré společnosti.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Jurský park - sběratelská kolekce

Sběratelská čtyřdisková kolekce obsahuje všechna tři pokračování úspěšného Spielbergova dobrodružného filmu Jurský park, Jurský park - Ztracený svět a Jurský park 3.

V prvním díle Jurského parku se skupina ambiciózních vědců pokouší vytvořit přírodní park s žijícími prehistorickými zvířaty na vzdáleném liduprázdném ostrově. Před otevřením se vypraví na ostrov, ale jsou dinosaury napadeni.

V druhé části Jurský park - Ztracený svět se přeživší vědci spolu s dalšími vrací na ostrov, jelikož zjistili, že existuje základna na klonování dinosaurů. Na místě se setkají s lovci, kteří chtějí zvířata dopravit do San Diega. Díky propracovanějším zvláštním efektům zlomilo pokračování v Americe dosavadní divácké rekordy.

Ve třetí části Jurského parku renomovaný paleontolog Dr. Alan Grant doprovází bohatého dobrodruha a jeho ženu při cestě na ostrov Sorna, bývalý pokusný domov prehistorických tvorů. Po přistání ovšem Dr. Grant zjistí, že jeho společníci mají na ostrově zcela jiné úmysly.

Čtvrtý disk obsahuje bonusy ve formě dokumentů o natáčení, komentářů tvůrců, přehledy vizuálních efektů a mnoho jiných zajímavostí.

Jurassic Park Ultimate Colection, USA 2005, 464 min., režie: Steven Spielberg, Joe Johnston, hrají: Jeff Goldblum, Sam Neill, Laura Dernová, Julianne Moorová, Richard Attenborough, Wayne Knight, Samuel L. Jackson, Pete Postlethwaite, Vince Vaughn, Vanessa Lee Chesterová, Joseph Mazzello...

Skřítek

Filmová groteska je v současnosti nezvyklým počinem, ale režisér Tomáš Vorel si s tímto klasickým žánrem poradil dobře.

Vesnická rodinka, kterou známe z filmu Cesta z města, se přestěhovala za lepším do malého města. Otec pracuje v masokombinátě, matka v supermarketu. Jejich dcerka chodí na základní školu a synek zase studuje střední potravinářské učiliště, neboť otec z něho chce mít také řezníka. Otec na výchovu nestačí, zejména když je váben mladou sličnou řeznicí, ke které vzplane chtíčem nezřízeným. Ať se matka snaží sebevíc, manžel o ni zcela ztrácí zájem a nakonec se přestěhuje k řeznici na ubytovnu. A tak matka kuje pomstu! A aby toho nebylo málo, motá se tu ještě jakýsi skřítek, který vylezl z lesa a veškeré vážné situace obrací v absurditu a humor.

Skřítek, ČR 2005, 85 min., režie: Tomáš Vorel, hrají: Boleslav Polívka, Eva Holubová, Tomáš Hanák, Jiří Macháček, Ivana Chýlková...

V dobré společnosti

Komedie glosuje současný stav marketingových firem, kdy jsou starší zkušení pracovníci nahrazováni mladíky sotva odrostlými škole.

Marketingový ředitel jednoho vydavatelství je po mnoha letech ve vrcholné funkci degradován. Jak už to bývá při moderních restrukturalizacích. Jeho nadřízeným se stane teprve šestadvacetiletý čerstvý, ambiciózní, všeznalý expert na moderní vedení. Počáteční vzájemná apatie se časem mění v neobvyklé přátelství, které je ale vystaveno zkoušce - to když se mladý šéf zamiluje do dcery svého staromódního podřízeného.

In Good Copany, USA 2004, 109 min., režie: Paul Weitz, hrají: Scarlett Johanssonová, Denis Quaid, Topher Grace...

Rychle a zběsile

Hlavním hrdinou akčního filmu je tajný policista Brian, který se stane členem party vedené Dominicem, který je doslova blázen do nelegálních závodů, pořádaných většinou v noci na periférii Los Angeles. Je to obrovské divadlo pro obecenstvo, ale především posedlost pro piloty speciálně upravených superauťáků. S ohlušujícím řevem motorů, řítící se městem několikanásobkem povolené rychlosti, pění všem adrenalin v krvi.

Ve hře jsou peníze, prestiž, obdiv dívek. Jenže pro Dominica nejsou závody jediným zdrojem financí. V poslední době se množí záhadná přepadení kamionů a policie i FBI chtějí znát pachatele dřív než tiráci vezmou zákon do svých rukou. Ve chvíli, kdy má všechny důkazy o tom, že Dominic je vůdcem gangu, Brian zaváhá s odhalením pravdy. Zamiloval se do jeho sestry Miy a je mu jasné, že jí tím způsobí dvojnásobný šok. Mia neví, čím se ve skutečnosti bratr živí, ani netuší, kdo vlastně Brian je.

Fast and Furious, USA / Německo, 2001, 102 min., režie: Rob Cohen, hrají: Paul Walker, Vin Diesel, Michelle Rodriguezová, Jordana Brewsterová...

Zákon přitažlivosti

Hrdiny romantické komedie jsou dva rozvodoví právníci, kteří ve svých případech zažili všechny konce lásky.

Audrey Woods a Daniel Rafferty patří v newyorském právnickém světě mezi špičkové specialisty. Jednoho dne stanou proti sobě: Daniel zastupuje rockovou hvězdu, Audrey jeho nespokojenou manželku. Klienti proti sobě vedou otevřenou válku, v níž hraje důležitou roli zámek v Irsku. Jejich právníci zachovávají profesionální dekorum maskující bouřlivou antipatii. Jenže tihle dva profesionálové, kteří neumějí prohrávat, do sebe proti své vůli zamilují. A navíc, když se jednoho rána probudí po divoké noci v nefalšovaném irském stylu a zjistí, že mají na rukou snubní prstýnky.

Laws of Attraction, USA 2004, 86 min., režie: Peter Howitt. Hrají: Pierce Brosnan, Julianne Moorová, Michael Sheen, Parker Posey, Frances Fisher, Nora Dunnová...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám