Hlavní obsah

Dům pánů z Kunštátu vystavuje práce dětí azylantů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Výstavu výtvarných prací dětí z azylových zařízení Správy uprchlických zařízení ministerstva vnitra hostí od čtvrtka brněnský Dům pánů z Kunštátu v Dominikánské ulici. Expozici doplňují dokumentární fotografie Lubomíra Kotka z prostředí azylových zařízení. Výstava vznikla v rámci projektu Pod jedním sluncem - 15 let jsou uprchlíci u nás.

Článek

Výstava kreseb dětí prezentuje především práce z výtvarných dílen v azylových zařízeních v Zástavce u Brna, Seči, Kostelci nad Orlicí a Bělé pod Bezdězem, kde se konají přípravné výtvarné kurzy. K vidění jsou malby, grafiky, keramika, ale i fotografie.

Součástí výstavy je i promítání dokumentárního filmu Pavla Kouteckého o projektu divadla Archa a nizozemské divadelní skupiny Dogtroep. V jeho rámci se loni v listopadu v azylovém zařízení Červený Újezd uskutečnilo pásmo divadelních tvůrčích dílen zakončené společným představením azylantů Sněhová královna.

Pořadateli výstavy jsou Správa uprchlických zařízení ve spolupráci s Pedagogickou fakultou Masarykovy univerzity v Brně, Domem umění města Brna a občanským sdružením Ars Publica. Potrvá do 11. září.

Kromě samotné výstavy jsou naplánovány doprovodné koncerty a přednášky. Na příští týden se chystají výtvarné dílny zaměřené na nová média a grafiku. Kromě dětí žadatelů o azyl se jich podle pořadatelů zúčastní i studenti gymnázia v Křenové ulici, gymnázia v Elgartově ulici a žáci základní školy ve Slatině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám