Hlavní obsah

Nová CD - 29. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z aktuálních CD tohoto týdne vám doporučujeme druhou desku Ukrajinky Ruslany Wild Dances, soundrtack s melodiemi Růžového partnera Ultimate Pink Panther, nebo novinku latinopopové královny Thalie.

Článek

Ruslana: Wild Dances

Ukrajinská hvězda Ruslana zazářila v loňském roce na cenách Eurovize a World Music Awards v Las Vegas. Její debutové album Diki Tanci získalo na Slovensku platinové ocenění v prodejích a v Čechách je zlatá deska na spadnutí. Druhé album Wild Dances přináší pro milovníky této populární ukrajinské dračice rytmické a dravé skladby v angličtině, dále zajímavé remixy, které jistě ocení návštěvníci bouřlivých diskoték. Singl Dance With the Wolves  úspěšně nastartoval vydání Ruslanina druhého alba.

Monitor EMI

OST: Ultimate Pink Panther

Všechny nejlepší písně a znělky z legendární série komedií o Růžovém Panterovi s Peterem Sellersem v hlavní roli jsou sebrány na jednom CD. Autorem hudby je Henry Mancini, který vytvořil jak fantastické ústřední téma, tak i mnoho dalších clusoovských melodií, které pozná každý filmový fanda. Je pro ně charakteristický jazzový feeling sahající od snivých poloh po živé písničky a instrumentálky. Mancini dokázal, že je mistrem filmové hudby s výjimečným smyslem pro humor.

Sony BMG

Various Artists: Ostrovy

Album Ostrovy bylo nahráno na festivalu Folkové prázdniny v Náměšti nad Oslavou a to konkrétně 2. srpna 2003 a 29. července 2004. Na tomto osmidenním hudebním svátku se potkávají různé žánry - etnická a lidová hudba, jazz, rock, folk, vážná hudba, ale toto CD se zaměřuje výhradně na kapely vycházející z keltské hudby. Na desce jsou zastoupeni: belgičtí Fluxus, Hoover the Dog z Walesu, Sliotar z Irska, Skipinnish ze Skotska a z domácí scény přispěli Jan Hrubý Kukulín, Hanka Joová Bantry Bay, Dún an Doras a Tomáš Kočko Orchestr.

Indies Records

Thalia: The Sixth Sense

Úchvatná Mexičanka a bezkonkurenční královna pop latino - Rosalinda ze stejnojmenné oblíbené telenovely, všem známá  Thalia má Šestý smysl. Tak se totiž v překladu jmenuje její další studiové album The Sixth Sense - El Sexto Sentido. Z patnácti skladeb na albu nazpívané většinou v exotické španělštině nechybí ani tři skladby v angličtině a nyní světu toliko oblíbené remixy a módní styl reggeatonu.

Monitor EMI

Michael Jackson: Essential Michael Jackson

Tento dvoucécečkový výběr obsahuje osmatřicet největších hitů Michaela Jacksona z jeho téměř třicetileté hudební kariéry, tedy od doby Jackson 5 po jeho multiplatinová alba jako Bad, Dangerous, Thriller a Invincible s hity Thriller, Bad, Billie Jean, ABC, You Rock My World, nebo Smooth Criminal. Nejsou zde však žádné nové nebo nevydané skladby, které by na předchozích deskách a výběrech nebyly.

Sony MBG

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám