Hlavní obsah

Film inspirovaný počítačovou hrou Doom v září v kině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SAN DIEGO

V neděli byl představen jeden z klipů z připravovaného filmu, který je inspirován slavnou hrou Doom. Tato počítačová aplikace byla uvedena před více než deseti lety. Svým úspěchem posílila pozici herního žánru stříleček viděných z pozice první osoby.

Článek

V představeném klipu pozoruje filmový hrdina bitvu démonů, která se odehrává na povrchu planety Mars. Kamera se postupně blíží k herci Dwaynu "The Rock" Johnsonovi, až zastavuje těsně před jeho očima.

Anketa
Podíváte se na film inspirovaný herní sérií Doom? Hlasujte v anketě uvedené pod článkem.

Video je pak prezentováno z jeho pohledu, divák vidí ruce, kterak nabíjejí zbraň. Střelec prozkoumává tmavá zákoutí, přičemž na kusy trhá démony, kteří vyskakují ze všech možných i nemožných úhlů a prostor - tedy podobně jako je tomu ve hře Doom III. 

První počítačový Doom byl uveden společnosti id Software v roce 1994. Minulý rok jej následoval třetí díl vydavatele Activision, který se vyznačoval velice propracovanou grafikou.

Plány studia Universal Picture počítají s 21. zářím, kdy budou do amerických kin uvedeny první kopie filmu inspirovaného touto hrou.

Režie snímku se ujal uznávaný polský kameraman Andrzej Bartkowiak, který se podílel na filmech jako Smrtonostná zbraň 4, Ďáblův advokát či Šerifové. Jako režisér vytvořil snímky Romeo musí zemřít s Jetem Liem.

Anketa

Podíváte se na film inspirovaný herní sérií Doom?
Ano
91,1 %
Ne
8,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 956 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

FFFILM: Můj Doom, můj hrad.

Na různých místech v Praze se už několik týdnů natáčí filmová adaptace videohry "Doom". A co čert nechtěl, já byl u toho a můžu o tom něco napsat.

Výběr článků

Načítám