Hlavní obsah

Filmové premiéry: Lví král, Diego Maradona, Letní hokej či Bez věcí nad věcí

Právo, Věra Míšková

Pětadvacet let po premiéře animovaného Lvího krále jde do kin jeho nová verze. Vyznáním lásky ke knihám je film Florencino knihkupectví. Strhující portrét jedné z nejslavnějších sportovních osobností přináší dokument Diego Maradona. Velký úspěch sklidil na karlovarském festivalu komediální dokument Letní hokej. Drama V lásce a válce nabízí paletu lidských charakterů a rozhodnutí tváří v tvář válce. Nezkrášlený pohled do zákoutí, která nám jsou v běžném životě skrytá, nabízí Zatoulaný. O věčné potřebě přátelství je komedie Bez věcí nad věcí.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Lví král

Trailer k filmu Lví králVideo: Falcon

V africké savaně se narodil budoucí panovník všeho živého. Malý lví princ Simba zbožňuje svého otce Mufasu, a připravuje se na svou budoucí vládu. Avšak ne všichni se z malého Simby radují. Mufasův bratr Scar spřádá své vlastní, temné plány. Souboj o Lví skálu plný intrik, dramat a po nečekané tragédii skončí Simbovým vyhnanstvím. Za pomoci dvou nových přátel musí Simba dospět a stát se tím, kým je mu souzeno být.

Lví král, USA 2019, animovaný dobrodružný, 118 min., režie: John Favreau, v českém znění: Jan Šťastný, Otakar Brousek, Miroslav Etzler, Dagmar Havlová a další.

Florencino knihkupectví

Trailer k filmu Florencino knihkupectvíVideo: Film Europe Media Company

Děj se odehrává v malém anglickém městečku Hardborough v 50. letech minulého století, kde si válečná vdova Florence chce otevřít knihkupectví. Jenže zle narazí na nejvlivnější ženu městečka, pomstychtivou Violet Gamartovou, která neunese fakt, že si Florence splnila sen a zároveň probudila ospalé městečko, které oproti očekávání do knihkupectví chodí, a dokonce čte i moderní literaturu...

Florencino knihkupectví, Německo/Španělsko/Velká Británie 201, režie: Isabelle Coixetová, hrají: Emily Mortimerová, Bill Nighy, Patricia Clarksonová a další.

Diego Maradona

Diego Maradona – Trailer CZVideo: Aerofilms

Diego je usměvavý kluk z předměstí, který miluje fotbal a svou velkou rodinu. Díky obrovskému talentu plní sny sobě, svým blízkým i stovkám milionů fanoušků po celém světě. Fanatický obdiv a slávu je však těžké ustát a Diego skrývá svou lidskou tvář čím dál víc pod masku Maradony, kterému nejsou cizí večírky, nevěry, podvody, kokain ani pletky s mafií.

Diego Maradona, Velká Británie 2019, dokument, 130 min., režie: Asif Kapadia

Letní hokej

Trailer k filmu Letní hokejVideo: Pilot Film

V létě 2017 se mladí hokejisté z Náchoda vypravili do Maroka, kde je čekal nejzábavnější tréninkový kemp. Nepřijeli sem totiž jenom hrát hokej, ale hlavně se zblízka seznámit s místními lidmi a jejich způsobem života. O několik měsíců později zase hokejisté z marockého Salé zamířili do České republiky, aby tu v obrácené podobě zažili to samé.

Letní hokej, Česko 2019, dokument, Rozálie Kohoutová, Tomáš Bojar.

V lásce a válce

V lásce a válceVideo: Bontonfilm

Po třech letech strávených v zákopech první světové války se Esben vrací domů k milované ženě Kirstine a synu Karlovi. Avšak jeho místo v čele rodinného stolu zaujal okouzlující německý důstojník Gerhard. A přichází další rána – Esben se musí vrátit na frontu. Téměř zlomený muž se tím nedokáže vyrovnat a dezertuje. Po neúspěšném pokusu překročit hranici do neutrálního Dánska je nucen skrývat se na půdě vlastního domu.

V lásce a válce, Dánsko/Německo/Česko 2018, drama, 103 min., režie: Kasper Torsting, hrají: Sebastian Jessen, Rosalinde Mynsterová, Tom Wlaschiha, Ulrich Thomsen a další.

Zatoulaný

Zatoulaný Video: Queer Kino

Muži jsou pro Léa zaměnitelní stejně jako dny, jimiž se protlouká. Mladík se prodává na ulici, nemá, kde by složil hlavu, a únik mu dokážou poskytnout jen drogy. Na rozdíl od ostatních prostitutů navíc nechodí s klienty pro peníze, nýbrž aby si na pár okamžiků užil blízkost a teplo těl, která má uspokojit. Potřebu lásky totiž v momentě, kdy již všechny zábrany padly, nejde lehce uspokojit.

Zatoulaný, Francie 2018, drama, 99 min., režie: Camille Vidal-Naquet, hrají: Félix Maritaud, Philippe Ohrel, Marie Seuxová, Eric Bernard a další.

Bez věcí nad věcí

Trailer k filmu Bez věcí nad věcíVideo: Bioscop

Nejlepší přátelé Toni a Paul se na 100 dnů vzdají díky sázce všeho, co vlastní. Každý den dostanou jednu ze svých věcí zpět. Během této výzvy si možná uvědomí, že jediné, bez čeho nelze žít, je přátelství.

Bez věcí nad věcí, Německo 2018, komedie, 111 min., režie: Florian David Fitz, hrají: Florian David Fitz, Matthias Schweighöfer, Miriam Steinová, Hannelore Elsnerová a další.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám