Hlavní obsah

Nová alba: Madonna, Bruce Springsteen a Karel Gott

Právo, Jaroslav Špulák

Jedno velké jméno vedle druhého. Tak lze charakterizovat to, co se v posledních dnech dělo na trhu s novými alby. Přihlásili se takto Madonna, Bruce Springsteen, dvěma výběry Karel Gott a třeba i britská kapela Bastille.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Nová CD

Článek

Madonna: Madame X

Foto: Universal Music

Obal alba

Americká zpěvačka Madonna žije v posledních letech v Portugalsku a právě tamní hudba mimo jiné ovlivnila její skladby na novém albu. Vlivy přišly ale také z taneční hudby, africké, latinsko-americké i ze světa hip-hopu.

Bruce Springsteen: Western Stars

Foto: Columbia

Obal alba

Americký zpěvák Bruce Springsteen vydal po pěti letech nové album s názvem Western Stars. Kolekce nabízí třináct skladeb, které jsou inspirované popovými nahrávkami šedesátých a sedmdesátých let.

Karel Gott: Singly – 300 písní z let 1962–2019

Foto: Supraphon

Obal alba

Poprvé v kariéře Karla Gotta se k diskofilům u příležitosti oslavy jeho osmdesátin dostává reprezentativní kolekce bezmála všech jeho někdejších nahrávek ze singlů. Pod názvem Karel Gott Singly – 300 písní z let 1962–2019 jde o 15CD-box v exkluzivním balení.

Karel Gott: 80, Největší hity 1964–2019

Foto: Supraphon

Obal alba

Dalším počinem k blížícím se Gottovým osmdesátým narozeninám je kolekce, na které je osmdesát jeho největších hitů z let 1964 až 2019. Nechybí mezi nimi ani poslední singl Srdce nehasnou, který nazpíval se svou dcerou Charlotte Ellou.

Baroness: Gold & Grey

Foto: Abraxan Hymns

Obal alba

Páté album americké metalové kapely Baroness přináší skladby, které navazují na předešlou tvorbu formace z Georgie. V minulosti proslula zejména díky svým skvělým výkonům i zajímavým aranžím skladeb.

Bastille: Doom Days

Foto: Universal Music

Obal alba

Poměrně dlouho nechala britská kapela Bastille čekat fanoušky na své třetí studiové album. Nyní je už ale na trhu a nese skladby, které nepostrádají rockovou dravost a popovou melodičnost.

X Ambassadors: Orion

Foto: Interscope

Obal alba

Druhé studiové album americké skupiny X Ambassadors obsahuje skladby nesoucí se v duchu elektronického popu. Ve zvuku jsou nicméně patrné i rockové prvky a samozřejmě vše rámuje silná melodičnost.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám