Hlavní obsah

Safri Duo hvězdou Oldies festivalu

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 15. června ovládne industriální Dolní Vítkovice v Ostravě pátý ročník Oldies festivalu. Mezi hvězdy patří dánská skupina Safri Duo či Haddaway, zpěvák původem z Trinidadu.

Foto: Profimedia.cz

Safri Duo míří do Ostravy na Oldies festival.

Článek

Oldies festival nabízí známé a slavné interprety z devadesátých let minulého století. „Chceme obohatit ostravskou kulturu něčím odlišným, než je současná hudba,“ vysvětlil ředitel festivalu Jan Válek s tím, že jednou z novinek je opuštění původní myšlenky specializovat se pouze na hudbu devadesátých let minulého století.

„Jen osmdesátá nebo devadesátá léta se už hrát nedají. Například v devadesátkách je pomyslný rybník malý, takže kdyby to měli být čistě interpreti jen z té dekády, skončíme někde u sedmého ročníku a nemáme v podstatě co dalšího nabízet,“ vysvětlil.

Stejně jako loni i letos se na Oldies festivalu představí sedm interpretů. „Hlavní hvězdou bude Safri Duo, které tvoří spolužáci z Dánské královské hudební konzervatoře Uffe Savery a Morten Friis,“ uvedl ředitel festivalu Válek a dodal, že dalšími vystupujícími jsou skupina Milli Vanilli’s Fab Morvan, zpěvák Haddaway, německé taneční duo La Bouche, americká R skupina Londonbeat, duo The Outhere Brothers a německá eurodance skupina Masterboy se zpěvačkou Beatrix Delgado, která se do Ostravy vrací po roce.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám