Hlavní obsah

Návrat k umění. Textař Michal Horáček s politikou skončil

Právo, Jaroslav Špulák

Michal Horáček byl v roce 2018 neúspěšným kandidátem na post prezidenta České republiky. Byla to jeho druhá politická aktivita v životě. V létě 1989 založil spolu s Michaelem Kocábem občanskou iniciativu MOST, která si dala za cíl zprostředkovat jednání mezi komunistickou mocí a představiteli nezávislých sdružení. To se v listopadu téhož roku podařilo.

Foto: Lucie Levá

Michal Horáček hledá skladatele.

Článek

„Do prezidentské kampaně jsem dal všechno, co jsem mohl. Nemám tím na mysli jenom peníze, ale i energii a myšlenky. Výsledek volby beru pokorně, respektuju ho a nehodlám už chodit se stejným zbožím na trh znovu. V politice už nemám víc co nabídnout,“ řekl Horáček Právu.

Vrací se tedy do uměleckého světa. Práce na textech alba Nadi Válové Černá byl jeden z kroků. „Nedávno jsem absolvoval náročné přijímací zkoušky na obor Dějiny umění na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Bylo nás tam dvě stě, a berou jen pětadvacet lidí. Bylo to náročné a já se mnohem intenzivněji než kdy předtím věnoval v rámci příprav světu umění,“ sdělil.

Začal také psát články do médií o kunsthistorických tématech a píše samozřejmě další texty.

„Potřebuju ale dostat ještě větší inspiraci spojením se skladatelem, jehož hudba mé texty umocní a vzniknou dobré písně. Obávám se, že pokud takového člověka v dohledné době nenajdu, bude opadávat má ambice a chuť něco takového dělat,“ uzavřel.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám