Hlavní obsah

Festival United Islands nabídne The Sherlocks, Husky Loops, Kapitána Dema, Zrní a řadu dalších

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již v pátek odpoledne začne v pražském Karlíně 16. ročník mezinárodního multižánrového festivalu United Islands of Prague. Hudební přehlídka v ulicích hlavního města má letos podtitul British Editon a přiveze to nejzajímavější z mladé britské hudby v čele s The Sherlocks a Husky Loops.

Foto: archiv United Islands

Britská skupina The Sherlocks.

Článek

Kromě nich se na festivalu představí i stovka dalších hudebních objevů z celého světa. Tuzemskou hudební scénu zastoupí například Kapitán Demo či kapely Zrní a The Atavists.

Návštěvníci se mohou těšit také na oslavy výročí třiceti let svobody, Klubovou noc nebo atraktivní doprovodný program, který myslí i na rodiče hledající originální aktivity na Den dětí. Festival bude probíhat od pátku 31. května do soboty 1. června. Vstup na něj bude tradičně zdarma.

Foto: archiv United Islands

Další hvězdy akce, britští Husky Loops.

V centru Karlína bude možné navštívit více než deset hudebních scén, na nichž vystoupí na sto kapel a hudebních projektů mnoha žánrů. Křižíkova ulice a přilehlé okolí se tak během festivalového dění stane hlavní kulturní tepnou Prahy.

Součástí bude také doprovodný program, Klubová noc, živá pěší zóna na Křižíkově ulici, experimentální prostor Thámovka, filmové projekce, výstavy, workshopy, street art, buskeři, gastro zážitky, oslava 30 let svobody, zábava pro děti, burza vinylů a mnoho dalšího.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám