Hlavní obsah

Eurovision Song Contest jde do finále. Lake Malawi budou zpívat třetí

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu večer se v hale Expo v izraelském Tel Avivu odehraje finále 64. ročníku soutěže Eurovision Song Contest. Po druhém čtvrtečním semifinále už jsou známa jména všech šestadvaceti písní, které budou u diváků a mezinárodních porot bojovat o vítězství. Je mezi nimi i Friend Of A Friend české kapely Lake Malawi, jež postoupila z úterního semifinále.

Foto: ČTK/AP

Lake Malawi zbrojí na finále.

Článek

Ve čtvrtek se do finále dostali zástupci Albánie, Severní Makedonie, Ruska, Švédska, Švýcarska, Dánska, Malty, Norska, Ážerbajdžánu a Nizozemska. Právě Nizozemec Duncan Laurence je s písní Arcade podle bookmakerů favoritem celého klání.

Třinecká kapela Lake Malawi vystoupí v sobotním finále třetí v pořadí, po Maltě a Albánii. Automaticky do něho postoupili zástupci pěti zemí, které nejvíce přispívají do rozpočtu pořádající organizace, což jsou Británie, Francie, Německo, Itálie a Španělsko, a stát, kde se soutěž pořádá, tentokrát Izrael.

Hostem finálového večera bude mimo jiné americká zpěvačka Madonna.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám