Hlavní obsah

Duchovní koncert ve svatojakubské bazilice s Janou Siberou a Janem Adamusem

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Duchovní hudba v bazilice svatého Jakuba v Praze má dlouholetou tradici. Jejím prostřednictvím lze i letos oslavit největší křesťanské svátky. Tradiční velikonoční koncert ve svatojakubské bazilice se odehraje v neděli 21. dubna od 17 hodin.

Foto: ČTK

Pěvkyně Jana Sibera.

Článek

„Návštěvníci mohou očekávat jedinečný kulturní zážitek díky unikátní akustice v bazilice sv. Jakuba, kde se nacházejí největší pražské varhany. Při koncertě se rozezní všech jejich 8277 píšťal,“ uvedla Irena Chřibková, titulární varhanice baziliky sv. Jakuba.

Spolu s ní vystoupí sólistka Národního divadla, sopranistka Jana Sibera a uznávaný hobojista Jan Adamus.

Na koncertě zazní nejznámější sopránové árie barokních mistrů Händela a Bacha. Nebudou chybět ani díla W. A. Mozarta a italského romantika Rossiniho. Píšťaly varhan posluchače provedou napříč třemi staletími a sametový hlas hoboje či důraznost anglického rohu umocní slavnostní okamžiky koncertu.

Velikonoční koncert je jen malou ochutnávkou toho, co Audite Organum v letošním roce připravuje. Sezona vyvrcholí rozsáhlým letním 24. mezinárodním varhanním festivalem, na který naváže série koncertů Svatojakubského podzimu k poctě Antonína Dvořáka a Petra Ebena. Konec roku pak bude patřit oblíbeným vánočním koncertům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám