Hlavní obsah

Příběh skladatele Myslivečka dostane filmovou podobu

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Historický velkofilm Il Boemo režiséra Petra Václava je inspirovaný skutečným příběhem skladatele druhé poloviny 18. století Josefa Myslivečka. Zavede do Itálie, kde žil, tvořil, stal se legendou a také zemřel v zapomnění.

Foto: Mimesis Film

Režisér Petr Václav.

Článek

Režisér Václav obsadil do filmu, jehož natáčení připravoval spolu s producentem Janem Macolou více než deset let, operní hvězdy světových scén Phillipa Jarousského, Emöke Baráthovou, Simonu Šaturovou, Filipa Mineccia, Krystiana Adama a další, známé italské herce, Karla Rodena či Zdeňka Godlu. Hudbu k filmu, kterou tvoří z velké části téměř 250 let nenastudované, a tedy znovu objevené Myslivečkovy árie a skladby, nahraje pod taktovkou Václava Lukse orchestr Collegium 1704.

První klapka česko-italsko-slovenského filmu, jehož koproducentem je Česká televize, padne v Itálii ve druhé polovině července. Natáčet se bude v divadlech v Pavii a Cremoně a v jejich okolí. V září se filmaři přesunou do Janova a poté do Benátek. Několik natáčecích dnů je také naplánováno do Prahy.

Do kin by měl Il Boemo vstoupit na konci příštího roku. Letos na podzim vyjde album s hudbou Josefa Myslivečka v podání uvedených umělců.

Reklama

Výběr článků

Načítám