Hlavní obsah

Slavný italský youtuber i mladý neherec v hlavních rolích filmu Šťastný Lazzaro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už 14. března vstoupí do českých kin ojedinělý film Šťastný Lazzaro originální italské režisérky Alice Rohrwacher. Oblíbenec filmových kritiků, oceněný i na festivalu v Cannes, byl natočen na klasický 16mm film a vypráví působivý příběh o mladíkovi Lazzarovi, který bývá pro svou bezelstnost a čistotu často mylně považovaný za hloupého. Přesto je to právě on, kdo je díky tomu schopen prožít skutečné štěstí.

Foto: KVIFF

Adriano Tardiolo (Šťastný Lazzaro)

Článek

Šťastný Lazzaro vstoupí do kin díky KVIFF Distribution – společnému distribučnímu labelu Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, České televize a Aerofilms. Autenticky působící snímek byl obsazen zajímavou směsicí známých hereckých tváří i absolutních neherců. Jeden z nich, ani ne dvacetiletý student Adriano Tardiolo, ztvárňuje přímo titulní postavu mladého Lazzara.

Hledání protagonisty pro tuto roli bylo velice zdlouhavé. Po mnoha castinzích a zkouškách se zhruba tisíci vrstevníky našli tvůrci Adriana až na jedné z italských středních škol. K přijetí role herecky zcela nezkušeného studenta nakonec přesvědčila sama režisérka Alice Rohrwacher.

Z profesionálních herců je českým divákům nejpovědomější Alba Rohrwacher, starší sestra režisérky filmu. Čeští diváci ji znají zejména z úspěšného italského snímku Naprostí cizinci.

Foto: Aerofilms

Luca Chikovani (uprostřed) ve filmu Šťastný Lazzaro

Dalším protagonistou, pro něhož je Šťastný Lazzaro první hereckou příležitostí, je Luca Chikovani, youtuber a písničkář původem z Gruzie, kterého proslavil internet. Poté, co se svou matkou přesídlil před čtyřmi lety do Říma, začal na YouTube nahrávat vlastní verze popových hitů, například Justina Biebera, One Direction, Eda Sheerana, Justina Timberlakea a dalších, které mu vynesly přes pět milionů zhlédnutí. Jeho obsazení právě do filmu Šťastný Lazzaro bylo pro mnohé jeho fanoušky velkým překvapením.

Reklama

Výběr článků

Načítám