Hlavní obsah

James Bond hledá holku. Natáčení začne v dubnu a ještě nemá bondgirl

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už delší dobu se ví, že herec Daniel Craig si ještě jednou zopakuje roli agenta 007, ale žádná jména bondgirls nebyla ohlášena, přestože snímek se má točit už v dubnu.

Foto: Forum Film

Daniel Craig ve filmu Spectre.

Článek

Producenti teď podle amerického magazínu Variety hledají dvě herečky pro důležité postavy – jednu agentku MI6 a jednu Bondovu spolupracovnici (či milenku), jednoduše řečeno bondgirl. Jde o dvě dámy, které by měly strávit na plátně s Bondem nejvíc času. Také není jasné, kdo bude hlavní „záporák“, s nímž se agent 007 vypořádá.

Foto: Profimedia.cz

Billy Magnussen

Podle neoficiálních informací by mohl hrát Billy Magnussen důstojníka CIA, jehož cesty se kříží s Bondovými. Herec už jednou pracoval s režisérem 25. bondovky Carym Joji Fukunagou, a to na seriálu Maniac. Režisér ho chtěl také do filmu o životě Leonarda Bernsteina, ale projekt byl odložen.

Velký zájem je údajně o filmového Freddieho Mercuryho Ramiho Maleka, který čerstvě dostal Oscara. Problém ale může vzniknout kvůli jeho závazkům k seriálu Mr. Robot, přesto pořád probíhají jednání, jak by se dalo stihnout obojí.

Foto: Mike Blake, Reuters

Rami Malek se raduje z Oscara za roli Freddieho Mercuryho.

V bondovce se objeví také Lea Seydouxová či Naomie Harrisová, ale to nebudou hlavní bondgirls.

Pracovní, tedy neoficiální název filmu, zní Shatterhand. Zřejmě proto, že Bondův nepřítel Ernst Stavro Blofeld v knize Žiješ jen dvakrát (1964) použil falešné jméno Guntrum Shatterhand.

Homosexuála nechtějí, černoch nevadí

Není žádným tajemstvím, že nové filmové bondovky už opustily klasický styl z šedesátých/sedmdesátých let a tím zmizela i osobitost. Dnes jde v podstatě jen o předražené generické akční filmy.

Foto: BBC

Idris Elba

V posledních letech se také rozvinula debata o tom, zda by se postava Bonda neměla radikálně změnit. Zahraniční tisk spekuloval o tom, že by se agent změnil v ženu, černocha, gaye a podobně.

Podle průzkumu z roku 2018 by Britům nevadilo, kdyby se Bond změnil, ale zase ne moc. Většina účastníků ankety nemá problém s Bondem, který by pocházel z tamní etnické menšiny. Nejraději by pak jako nástupce Daniela Craiga viděli černého herce Idrise Elbu. Jen 40 % Britů by přeneslo přes srdce, kdyby byl Bond gay a úplně nepřijatelné je pro většinu, aby byl ženou, nebo dokonce cizincem.

Premiéra nové bondovky byla stanovena na 8. dubna 2020.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám