Hlavní obsah

V Praze zazní nekompromisní rock Airbourne, který kašle na kalendář

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australská hardrocková skupina Airbourne zavítá do pražského Roxy 2. října. Zakládá si na odkazu kytarových klasiků ze 70. a 80. let a rozhodně se nesnaží přizpůsobit současným trendům.

Foto: airbournerock.com

Skupina Airbourne.

Článek

Rockeři Airbourne se dali dohromady v roce 2003 a po vzoru AC/DC zasvětili své životy hutným hardrockovým riffům a ječivému zpěvu. Zdá se, že nechtějí přinést do hudby něco nového, ale naopak něco starého.

S debutem Runnin’ Wild (2007) se celkem proslavili v Austrálii a pokračovali alby No Guts, No Glory a Black Dog Barking. S tímto materiálem objeli svět a byli vřele přijati i v Evropě.

O poslední studiovce Breakin’ Outta Hell z roku 2016 The Guardian ve své čtyřhvězdičkové recenzi napsal, že jde o přímočaře brutální a zároveň příjemnou desku. Nachází se na ní skladba It’s All For The Rock’n’Roll věnovaná památce Lemmyho Kilmistera z Motörhead, s nimiž Airbourne několikrát koncertovali. Lemmy se objevil v jejich deset let starém klipu ke skladbě Running Wild.

Vstupenky na pražský koncert za 550 Kč budou v prodeji od 1. března na fource.cz a u prodejců GoOut.cz a Ticketmaster.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám