Hlavní obsah

Kapele Post-It není budoucnost planety lhostejná. Představuje klip k písni Ragnarok

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písnička pražské rockové skupiny Post-It s názvem Ragnarok je další novinkou po její nedávné pětileté odmlce. Apeluje v ní na vztah mezi člověkem, přírodou a světem, ve kterém žijeme. Na Novinkách.cz mají premiéru píseň i klip k ní.

Nový klip skupiny Post-It.Video: archiv kapely

 
Článek

Ragnarok je singl na ekologické téma, který vznikl v součinnosti s organizací Děti Země bojující za ochranu životního prostředí a přírody. Za textem písničky stojí frontman Post-It Czenda.

„Ragnarok je v severské mytologii označení pro konec světa. A tahle skladba je o tom. Je o o otázce ekologie, změnách klimatu, působení člověka na zemi. My už to máme za pár, ale naše děti a další generace nás asi jednou budou proklínat. Je to neveselá píseň se smutným tématem,“ říká Czenda.

Foto: archiv kapely

Zpěvák Czenda z kapely Post-It.

Písnička vznikala tři měsíce. Klip kapela vytvořila ve vlastní režii. Natáčela ho na různých lokacích, například v Mostecké pánvi, na letišti v Aeroklubu Mladá Boleslav, v Krkonoších a podobně.

„Ragnarok je vlastně eko-song, ve kterém chceme upozornit na lidmi zdevastované prostředí, které po jejich zásahu může vypadat jako měsíční krajina, bez známek života,“ dodal bubeník Bekouš.

Reklama

Výběr článků

Načítám