Hlavní obsah

Pobouření v Sundance. Film líčí, jak Jackson zneužíval děti, ale důkazy chybí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozpaky i pobouření vyvolal film režiséra Dana Reeda Leaving Neverland, uvedený na americkém festivalu Sundance. Správci dědictví Michaela Jacksona proti filmu protestují a vydali tiskovou zprávu.

Foto: Profimedia.cz

Michael Jackson

Článek

Dan Reed natáčel s Wadem Robsonem a Jamesem Safechuckem, kteří velmi podrobně vyprávěli, co jim Michael Jackson údajně udělal. Robson se setkal se zpěvákem ve věku pěti let a Safechuck v osmi, když natáčel reklamu na Pepsi. Oba prý byli zneužiti, ale až po delší době.

Jackson popřel všechna obvinění ze sexuálního obtěžování, která se během let vynořovala opakovaně. Zvláštní je, že Wade Robson se ho dříve zastával stejně jako třeba herec Macaulay Culkin.

V tiskové zprávě reagující na film se uvádí, že jde o „další zavraždění Michaela Jacksona“. Jednou mu to udělali za života a teď ještě po smrti. Leaving Neverland podle autorů není žádný dokument. Muže vystupující ve filmu označují za lháře a desítky let stará obvinění za výmysly. Upozorňují, že žádný soud nikdy Michaela Jacksona neodsoudil.

Foto: Profimedia.cz

Záhadný Wade Robson. Nejdřív vypovídal, že Jackson je nevinný, teď si to zase rozmyslel.

Wade Robson a James Safechuck nemají žádné důkazy a v minulosti přísahali, že se to nestalo, připomíná zpráva. Pozastavuje se také nad tím, že režisér si vybral pouze tyto dva a vynechal celou řadu jiných svědectví. Mnoho lidí, kteří Jacksona znalo, vypovídalo, že to byl hodný člověk, místy dokonce až naivní.

Tisková zpráva dodává, že Wade Robson se Jacksona opakovaně zastával, a to i po jeho smrti, a že on i jeho rodina hodně získala díky Jacksonově štědrosti. Až později, když Robson nedostal roli v jacksonovském představení Cirque du Soleil, začal prý najednou útočit.

Jacksonova kauza zůstává nadále nevyřešená a neřešitelná, protože přímé důkazy neexistují a samotný král popu zemřel v roce 2009. Tahanic a soudních sporů je kolem něj více. Když producenti vydali tzv. „posmrtné album“ založené na demo nahrávkách, které Jackson nechtěl vydat, mnozí to považovali za nechutné a nefér. Fanynka Vera Serova dokonce hnala producenty k soudu, protože některé skladby na posmrtně vydaném albu Michael (2010) podle ní vůbec nezpívá Jackson.

Reklama

Výběr článků

Načítám