Hlavní obsah

Post-It proměnili koncert v mejdan

Právo, Jaroslav Špulák

Co na tom, že pražská skupina Post-It oslavila své dvacáté výročí vzniku až rok poté. Její páteční koncert v pražském Paláci Akropolis se proměnil v příjemný rockový mejdan, na němž se na pódiu střídali hosté a v závěru došlo i na porcování dortu.

Foto: BeNy

Narozeninovou atmosféru mělo během koncertu Post-It i ztvárnění pódia. Vlevo Porne, vpravo Czenda.

Článek

Kapela dosud vydala tři alba – Ideál (2004), Sektor 10 (2006) a Post-I-Noor (2009). V roce 2012 si dala na pět let pauzu. Vrátila se loni a její aktuální složení je zpěvák Czenda, kytarista Porne, baskytarista Kapíno a bubeník Bekouš.

Začátek pátečního koncertu patřil původní sestavě z roku 1997, tedy Kapíno, Bekouš a kytarista Michal Stupka, a skladbě Jump Around. Posléze se na písně LSDen a Ironie přidali kytarista Porne a zpěvák Poldík a následně už se formace představila v současné sestavě.

Foto: BeNy

Jedním z hostů byl zpěvák a kytarista Thom z Imodia (ve zlatavém obleku).

Hrála skladby ze všech svých desek a na některé si zvala hosty. Byli mezi nimi zpěvačky Martina Pártlová a Gygy, zpěváci Thom z Imodia, Tomáš Chrudimský z Checkpoint, Tomick z Bikkinyshop, Honza Žampa z Eddie Stoilow a další. V písničce Nevyhasnout doprovázel Czendu na akustickou kytaru Paya Bureš, který momentálně spolupracuje s Post-It jako producent nových písniček.

V Paláci Akropolis zazněla na konci koncertu v premiéře písnička Ragnarok. Důraz na tvrdost a současně melodičnost v ní napověděl, jak by se mohla další tvorba skupiny vyvíjet. Však také slíbila, že příští rok představí hned několik novinek.

Foto: BeNy

V přídavku Závislost přišli na pódium všichni hosté.

Svůj výroční koncert proměnila v oslavu vlastní tvorby a zároveň mejdan. Vzadu na vyvýšené části pódia pobývali hosté kapely a náramně se bavili, pod pódiem zase zpívali písně fanoušci, kteří evidentně prožívali totéž. V přídavkové skladbě Závislost přišli na scénu všichni hosté a skupina dostala velký narozeninový dort.

Pokud ji neopustí chuť do další práce, pak by atmosféru podobnou té v Paláci Akropolis mohla docela klidně prožívat i na každém dalším koncertě, který na ni čeká.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám