Hlavní obsah

Rolling Stones odmítají odpočinek. Na příští rok chystají desku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rolling Stones, jedna z nejstarších kapel na světě, chystají na jaro další turné. Kytarista Keith Richards odmítá na rozdíl od jiných umělců prohlašovat, že je poslední nebo rozlučkové. Přestože věk „stounů“ už se nebezpečně blíží osmdesátce.

Foto: Petr Horník, Právo

Ron Wood a Keith Richards

Článek

Zatímco jejich vrstevníci odcházejí do hudebního důchodu, skupina dokonce uvažuje o dalším studiovém albu a odmítá potvrdit, že chystají poslední turné.

„Mick a já jsme se sešli před měsícem na pár dní ve studiu, jen tak si zahrát. Kromě toho by mohlo být nějaké hraní ve studiu někdy v prosinci,“ prozradil Richards magazínu RollingStone.

Foto: Petr Horník, Právo

Kytarový tandem Wood - Richards.

Pracovali na pár písních se známým producentem Donem Wasem a vyšlo z toho podle něj „pár pěkných věcí“. O vydání nové desky je ale ještě předčasné hovořit. „Jak jsem řekl, je to v raném stádiu. Když se na to podívám, řekl bych, že teď uděláme to turné, takže možná touhle dobou příští rok. Možná. To vypadá jako rozumný odhad,“ řekl kytarista.

Foto: Petr Horník, Právo

Britská skupina Rolling Stones zahráli ve středu 4. července 2018 v pražských Letňanech.

Dodal, že i po desítkách let hraní kapela pořád musí před koncerty zkoušet. „Je to jako vytáhnout ven skvělé auto, které ale stálo odstavené devět měsíců. Musíte ho zase zajet. A zkoušení je taky sranda. Je to skvělá doba, kdy můžete říct „počkej, zkusíme tohle ještě jednou“. Tam právě koncerty získávají formu.“

Rolling Stones naposledy koncertovali v Praze 4. července. Aktuálně potvrdili řadu koncertů na jaro a léto, ale jestli se ještě někdy vrátí do ČR, není jasné.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám